Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında dezavantajlı bireylerin istihdam olanaklarının artırılması ve kendi iş yerlerini açmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilecek “Girişimcilik” konulu bir eğitim programı hazırlandığını ifade ederek bu toplantının bir bilgilendirme toplantısı olduğunu ifade ederek toplantı sonunda anket düzenlemesi yapılacağını söyledi.

Bu kapsamda eğitime katılmaya uygun kişilerin belirlenmesi amacıyla Katiphan’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı toplantıda katılımcılara İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin Girişimcilik Uzmanı Abidin İçden tarafından girişimcilik nedir, girişimciliğin özellikleri hakkında genel bilgiler verildi. Toplantının sonunda eğitime katılmaya uygun adayların belirlenmesi için bir anket çalışması da uygulandı. 
15 gün süren eğitimlerde katılımcılara üretim yönetimi, pazarlama, finansman ile yönetim ve organizasyon konularında bilgiler verilecek. KOSGEB ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek programın ardından eğitimi tamamlayacak katılımcılara KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecek. Program sonrasında katılımcılara koçluk hizmeti de sağlanarak kendi iş planlarını hazırlamalarına destek verilecek.  27 Ocak 2016’da başlayacak olan Girişimcilik Eğitimi 16 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek.