Dolara yapılan manipülasyonlar sonucu piyasada yaşanan tıkanmaya rağmen iş yeri sayısındaki artış sevindirdi. Ticaret Odası ve diğer odaların kayıtlarına göre Kahramanmaraş’ta 22 bin esnaf, 23 bin iş yeri bulunuyor. 1 milyon 127 bin nüfusu bulanan Kahramanmaraş’ta esnafın nüfusa oranı ise 1,98 oldu.

ABD’nin son zamanlarda Ortadoğu üzerinde hakimiyet kurmak için elindeki tek gücü olan Doları kullanması Türkiye piyasasını daraltmıştı. Yaşanan bu gelişmelere anında tepki verilmiş ve doların ateşi alınmıştı. Yaşanan bu hadiselere rağmen iş yeri sayındaki artış ise dikkatlerden kaçmadı.

SANAYİ VE TİCARET KENTİ

Türkiye İplik Üretiminin yüzde 35’i,Türkiye Metal Mutfak Eşyalarının yüzde 60’ı, Türkiye Kumaş Üretiminin yüzde 10’u, Türkiye Çimento Üretiminin yüzde 10’u, Türkiye Elektrik Üretiminin yüzde 8’i, Türkiye’nin Dondurma Markası, Kuyumculuk ve Ayakkabıda Türkiye 2. Si, İSO İlk 1000'de 21 Şirketi, 1000 Sanayi Tesisi, 246 İhracatçı Şirket, 115 Ülkeye İhracat, Yılda 2 Milyar Dolar Dış Ticaret yapan Kahramanmaraş’ta esnaf sayısı artıyor. Kent birbirini tutan yapısı, şehre ilk gelene ‘Hoşgeldiniz’ diyerek sıcak bir karşılama yapan esnafları ile adeta ekonomiye mekik dokuyor. Yedi Uyurların Gizemli Hikâyesi Ashab-ı Kehf, Uğurböceklerinin Saklı Kenti Uludaz Tepesi, 13 Bin Yılın Kanıtı Ana Tanrıça Figürü, Germanicia Antik Kenti Mozaikleri 400 Yılın Altın Markası: Kapalı Çarşı, Türkiye’nin Oksijen Deposu: yüzde 34 Orman Varlığı Türkiye’nin En Büyük 4. Su Havzası: Ceyhan, Türkiye’nin En Büyük 4. Ovası: Elbistan, Bin Yılın Savaş Hikâyesi: Maraş Kalesi, Bir Selçuklu Şaheseri: Ulu Cami, Şairler Kenti: N.Fazıl, E.Bayazıt, A.Mahsuni şerifi ile kültür ve edebiyat şehri olan Kahramanmaraş bu varlığını kendi esnafına aktararak büyük bir medineyeti temsil ediyor.