Kahramanmaraş'ta son 3 yıldır gittikçe çoğalan günlük kiralık daireler otelleri olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Günlük kiralık dairelerin uygun fiyattan, kiraya verilmesi otellerin etkilenmesinde ki en büyük etkenleri arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ta birçok otel iflas bayrağını çekmeden, otel satışını gerçekleştirdi. 

İŞTE SATILAN OTELLER

Alcazaar Otel, BLC Otel, Altıntürk Otel ve LA Ville Otel’ler satıldı.

SATILIK OTELLER

EFES Otel Satılık

KAPANAN OTELLER

Ekonomik şartlar ve son aylarda yaşanan polis baskınlarından dolayı kapandığı belirtildi. 

Öte yandan günlük kiralık dairelerin olumsuz yönde etkilemediği oteller arasında Hampton By Hilton, Clarion Otel ve Ramada Otel yer alıyor.

Günlük kiralık dairelerin çoğalmasıyla birlikte birçok otelin kapanma yoluna gideceği belirtildi. 

Günübirlik dairelerin hijyen, güvenlik ve hizmet standartları açısından otellerle kıyaslanamayacağını söyleyen Gökhan Büyükdereli, sözlerine şöyle devam etti: “1+1 daireler hiçbir masraf yapmaksızın hijyenden ve hizmet yoksun bir şekilde devam etmekteler ve de hiçbir eleman çalıştırma mecburiyeti de ayrıca bulunmamakta. Fakat otelciler en az 4 kişi çalıştırmak zorundalar aksi takdirde ceza alma riski bile bulunmakta. Bizim yangın söndürme sisteminden tutun jeneratöre kadar masraf yapıyorken bunlar hiçbir masraf yapmadan direk çalışmaktalar.”