Kahramanmaraş'ta genç girişimci MRŞ Maraş Paça Genel Müdürü Emrah Sünbül Haber46'ya özel yaptığı açıklamada 10 yıllık mazisinden ve 32 yıllık tecrübelerinden bahsetti.

Bu mesleği babadan, amcadan gelenek olarak devam ettirdiklerini belirten Emrah Sünbül, başarılarının sırrını "kalite ve lezzet" olarak açıkladı. Kahramanmaraş'ta Paçanın adresi olan MRŞ Maraş Paça'nın günlük bine yakın ziyaretçisi olduğu söyleyen Sünbül "tercih ediliyor olmanın omuzlarına çok ağır bir yük yüklediğini ve bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için büyük çaba harcadıklarını" belirtti.

Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan vatandaşlara da müjde veren Sünbül MRŞ Maraş Paça'nın Doğukent'e de yakında bir şube açacağını söyledi.

Şu anda Tekerek yolu üzerinde faaliyet gösteren MRŞ Maraş Paça, Ankara'dan düzenlenen 3 fuara da katılarak Kahramanmaraş'ı temsil etmiş ve Maraş Paçasını Türkiye'ye tanıtmış.

"Arkamızda iyi bir ekibimiz var" diyen Sünbül şöyle konuştu; ''İyi bir ekip olduğumuz ve kendi tecrübemizle işimizi yaptığımız için insanlar bizi daha çok seviyor. İnsanlar bize biraz daha güvendi. Tatma konusunda zorluk çekmediler. MRŞ Maraş Paça'nın on yıllık mazisi var. Beş yıldır çarşıdaydık. Tekrar yukarı Tekerek yolunda hizmet vermeye başladık. Yeni yerimiz çok daha geniş ve aynı anda çok fazla müşterimize hizmet verebiliyoruz. Şu anda müşterilerimiz daha çok ailece, çocuklarıyla birlikte gelerek Maraş Paçamızın tadına bakıyorlar. 

MARAŞ PAÇASININ BAŞARISININ SIRRI NEDİR?

''Aslında Maraş paçasının sırrı vermiş olduğumuz lezzet ve hizmetten dolayı. Hem lezzetti hem hizmeti hem de güler yüzümüzle tatmin olduğu için biz rakiplerimize göre daha başarılıyız. Biz Maraş paça hizmetini sadece şehir içerisinde yapmıyoruz. Şehir dışına da gönderiyoruz. Paket olarak servis ediyoruz. Maraş paçasını daha çok tanıtmak için fuarlara katılıyoruz. İnsanların bizi beğenip önermesinden dolayı böyle büyüdük. Aslında bizde işimize önem verdiğimiz için işimizi ön planda tuttuğumuz için çok tercih ediliyoruz. Bu bir ekip işi aslında ekibiniz iyi olmadığında bir eksiklik var. Lezzet ekip tecrübe hepsi bir arada olunca başarılar daha kolay geliyor aslında.''

İNSANLAR EN ÇOK HANGİ SAATLERDE PAÇA İÇMEYİ TERCİH EDİYOR?

''İnsanlar paça içmeyi sabah saatleri ve gece tercih ediyorlar. Bu durumun özel bir açıklaması yok aslında. Önce Kahramanmaraş’ta paçayı sarhoş yemeği olarak biliyorlardı. Ama biz bu düşünceyi algıyı kaldırdık. Hem şifa bakımından hem ailelerin tercih etmesi için daha elit bir hale getirdik.''

BİZE PAÇADAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Paça sağlık bakımından içerisinde bulundurduğu homojen madde bakımından çocukların gelişiminde kırıklarında çıkıklarında insanların, Canan Karatay gibi profesörlerinde dilinde olduğu için çok tercih edilmesi gerek. Kanseri yendiği söyleniyor. Biz bunları müşterilerimizden biliyoruz. Bir vatandaşımızın kırığı iyileşmiyordu. Yani bir buçuk ay olmuş. Paçayı on beş gün yediğinde yüzde elli olumlu sonuç aldı.

BU SEKTÖRDEKİ KİŞİSEL DENEYİMLERİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Biz işimizi severek yapıyoruz. Müşterilerimizde bize işimizi sevdirdi. Onların ilgileriyle büyüdük. Bu ilgiyle beraber daha da çok çalıştık. Maraş paçayı aslında biz dışarıda tanıtmayı daha çok ön görüyoruz. Maraş da paça zaten yeterince tanınıyor. Amacımız paçayı dışarıda tanıtmak. Komşu iller Türkiye genelinde tanıtmayı hedefliyoruz. Bunun içinde fuarlara katılıyoruz. Maraş’ta fuarlara katılan tek paçacıyız. Üç tane fuara katıldık şimdiye kadar. Bunlarda da çok iyi sonuçlar elde ettik. Fuarlarda talep çok güzeldi. Mesela Ankara’ya gelmemiz istendi. üç defa Ankara’dan çağrıldık. Kahramanmaraş’la ilgili fuarlara katıldık. İstanbul’da da fuarlara katılmayı düşünüyoruz. Daha ileriye dönük projelerimiz var. Paçayı vakumlayıp veya dondurulmuş bir şekilde süper marketlere sokma projemiz var.

HABER FOTOĞRAFLARI

Şubeleşme düşüncelerinden bahseden Sünbül, ''Diğer şubemiz için çalışmalarımız başladı. Doğukentte düşünüyoruz. Bir de diğer şehirlerde gelen müşterilerimizin ayağına hizmet götürmek içinde şubeleşmeyi düşünüyoruz. Doğukentte de bir iki ay içerisinde hizmet vermeye başlamayı düşünüyoruz. Açılışımıza vatandaşlarımız da davetlidir. 101 bim migros gibi satış noktalarına girmek için gerekli isim patentlerimizi aldık. Tam kurumsallaşma adına alt yapımızı oluşturuyoruz. Daha çok büyümek için de alt yapımızı oluşturmak için çalışıyoruz. Paçanın patentini aldık. Maraş paça olarak zaten tescillendi. Mrş paça olarak lokantacılar odasında yaptığımız müracaatlar kabul edildi.. Onların yaptığı coğrafi işaretleri aldık. Kahramanmaraş’a özgü olduğu tescillendi. Bunlar için çok uğraştık çok emek ettik. Ve sonunda da aldık. Bunu daha da duyurmayı biz görevimiz olarak biliyoruz. Biz bunu daha da tanıtmak için uğraşacağız. Emin adımlarla büyüyoruz'' dedi.

Fiyatlarının uygun olduğunu belirten Sünbül, ''Yanında mezeleri yeşillikleri her şeyi var. Biz kaliteyi aslında ucuza satıyoruz. En kalitesini yapmaya çalışıyoruz. Ve paça üzerinde sürekli yeni ürün yelpazemiz var. Müşterinin bizi tercih etmesinin en önemli sebeplerinden birisi de sürekli yeni ürünümüzün olması. Sürekli kendimizi yenilememiz. Vatandaş paça alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Piyasa göre düşüş oluyor. Ama o da bizi çok etkilemiyor.'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.