Kahramanmaraşlının yaşam için temel ihtiyaç olan ‘su’ ile imtihanı bitmek bilmiyor. Son 6 ayda örtülü olarak gelen ve yüzde 57’ye varan zamlar sonrası, vatandaşın cebinde hali hazırda yüksek enflasyon sebebiyle eriyen parasına bir el daha uzandı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Ali Öztunç, hemşerilerinin sesi olarak Ankara’dan sorularına cevap aradı.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Ali ÖZTUNÇ

Kahramanmaraş Milletvekili

Sosyal belediyecilik, vatandaşın belediye hizmetlerine daha ucuza erişebilmesini sağlamaktır. Türkiye’nin pek çok ilinde, örneğin İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarına sahip illerimizden biri olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasını anlamak mümkün değildir.

Buna istinaden;

1- Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi suya son 6 ay da zam yapmış mıdır?

2- Su fiyatları güncelleme adı altında arttırılmış mıdır?

3- Şubat ayında Kahramanmaraş’ta 1 metre küp suyun iş yerlerinde ve konutlarda birim fiyatı kaç Liradan, Nisan ayında kaç Liradan faturalandırılmıştır?

4- Son 6 ayda suyun ton fiyatı 2.30 TL’den 3.61 TL ye çıkartılmış mıdır? Bu örtülü olarak suya yüzde 57 zam yapıldığı anlamına gelmiyor mu?

5- Türkiye’nin pek çok ilinde, mesela İstanbul ve Ankara’da suya indirim yapılırken, Türkiye’nin en büyük su havzalarından olan Kahramanmaraş’ta suya zam yapılmasının sebebi, mantığı ve gerçekliği nedir?

6- Gaziantep’e verilen Helete ( Düzbağ) suyu ile ilgili Heletelilere verilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait sözler ne zaman yerine getirilecektir?