AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, yapımı devam eden yeni havaalanının apron binası ve pist alanının çalışmasını yerinde inceledi. Dilipak, “Havaalanının önümüzdeki yıl Mayıs ayı başlarında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. 
Kahramanmaraş’ ta yapımına başlanılan modern havaalanın inşaatı hızla yükseliyor. Yüzde 65’lik bir bölümünün tamamlandığı inşaatta, yılda 5 milyon yolcu kapasitesiyle ulusal ve uluslararası yolcu taşımada bölgeye hitap edebilecek.
Mevcut havaalanının apron, pist ve yolcu kapasitelerini karşılayamadığı gerekçesiyle yapımına başlanılan yeni havaalanı 79 milyon liraya mal olacak, 30 bin metrekare alanda 250 işçinin çalıştığı havaalanında 5 uçak aynı anda park edebilecek.
Yeni havaalanı apron binası ve pist alanı inşaatını yerinde inceleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, çalışmaların önümüzdeki yıl Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı başlarında tamamlanacağı bilgisini verdi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Dilipak, “Kahramanmaraş’taki yeni havaalanı apron binamızın inşaat sahasındayız şuanda. Burası uzakta olduğu için çoğu insan tarafından bilinmiyor. Görüldüğü üzere şuanda kaba inşaat bitmiş ve ince inşaat zemin iyileştirilmesi ve çerçeve iyileştirilmesine başlanmış durumda. Yüzde 65 oranında tamamlanmış bir apron binası görüyoruz. Buraya aynı anda orta gövdeli 5 uçak park edebilecek ve yolcu indirebilecek kapasitede. Gerçek yolcu kapasitesi 2 milyon ile 3 milyon arasında ama yoğunluk oluştuğu zaman bu durum 5 milyona çıkabilir. 5 uçak park alanının yerine artı 2 uçaklık yer daha istedik bununla ilgili çalışmalarda sürüyor. Ve burası bu bölgenin en modern havaalanlarından bir tanesi olacak. Burada 22 bin 300 metrekare kapalı alanı, ve gümrüğü de olacak ayrıca, 79 milyon lira yatırım yapıldı bu havaalanına. Etrafındaki havaalanı pistine de 9 milyon lira ihalesi oldu o da aşağı yukarı bitti. Şuanda burada 250 işçi 30 bin metrekare alanda çalışıyor. Önümüzdeki yılın Nisan sonu Mayıs ayı başı gibi bu çalışmalarımızı bitirmiş olacağız ve Kahramanmaraşlıların hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.