Bu proje kapsamında projenin yürütüldüğü, Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Türkoğlu ilçe Müdürlükleri proje yürütücüleri ile toplantı yapıldı.

Proje il koordinatörleri Mehmet ERAYMAN ve  Sefair BAĞCI zeytinde hastalık ve zararlı kontrolü konusunda çiftçilerimizi bilgilendirmek ve zirai ilaç kullanımını en aza düşürtmek için farklı alternatif mücadele yöntemlerinin de kullanılması ve Bakanlığımızca zeytin entegre mücadelesinde güncel konuların değerlendirildiğini belirterek diğer meyvelerde de entegre mücadele programlarının devam ettiklerini söylediler.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda açıklama yapan Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet KORLAELÇİ, İse ”˜ Akdeniz iklimi bitkisi olan zeytin ilimizde yoğun bir dikilmektedir. Geçtiğimiz yıl 2012 yılı içerisinde yaklaşık 350 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı, bu dağıtılan zeytin fidanlarının da yaklaşık %80 onikişubat ilçe müdürlüğümüz çalışma alanındaki arazilere dikilmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda zeytinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır, ilimizde zeytinin daha da ileri seviyeye gelmesi sektörel anlamda gelişim olması açısından yoğun çalışma içerisinde bulunmaktayız toplantının ilimiz ve ilçemiz açısından hayırlara vesile olsun diyor başarılar diliyorum' dedi.

Entegre mücadele;  ne demektir.
Zararlı türlerin popülasyon dinamikleri ve çevre ile ilişkilerini dikkate alarak, uygun olan tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zarar yapan etmenlerin (hastalık, zararlı, virüs ve yabancı ot) yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutan bir zararlı yönetim sistemidir.