KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, yaptığı açıklamada, söz konusu proje kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde akreditasyon belgesini aldıklarını belirtti. Kendileriyle birlikte 28 odanın bu belgeyi almaya hak kazandığını dile getiren Balsuyu, "Akreditasyon sistemi bir süreçten ibaret. Önce hazırlık aşaması var ve bu yaklaşık bir yıl devam ediyor. Hazırlık çalışmalarının yapıldığı dönemde sistem altyapısı oluşturuluyor. Ardından denetim sürecine girilerek belgelendirme yapılıyor. Belgelendirmenin ardından 5 yıldızlı uygulama süreci başlıyor" dedi.

Akreditasyon çalışmalarına hizmet kalitesini mükemmele ulaştırmak amacıyla başladıklarını hatırlatan Balsuyu, üyelerin rekabet gücünü artırarak borsanın kurumsal kapasitesini Avrupa ve diğer gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini bildirdi.

Balsuyu, şunları kaydetti:

"Borsamız bu çalışmanın ardından 5 yıldızlı hizmet vermeye başlayacaktır. Türk sanayicisi artık sadece kendi ilindeki, ülkesindeki firmalarla değil, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin firmaları ile rekabet ediyor. Dolayısıyla önümüzde büyük bir pazar var. Kendini dünya ile rekabete hazırlayan firmalarımızın önünde müthiş imkanlar olacak. Firmalarımız değişsin, küresel rekabete uyum sağlasın derken onların asli temsil mekanizması olan oda ve borsalarımız aynı kalamaz. Bizler de değişmek ve kendimizi geliştirmek zorundayız. Tek amacımız üyelerimize en üst seviyede etkin hizmet sunmaktır."