80'li yılların ikinci yarısında başlayan sanayi atağı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) başlattığı fuarlar ile uluslararası boyuta taşınıyor.  22-24 Ekim tarihinde yapılan KTM, 6-9 Kasım'da Tarım ve 13-15 Kasım'da yapılacak inşaat fuarı da Kahramanmaraş'ı fuarlar şehri yapacak.

“İşin içinde olmak için değil, bize düşen en büyük vazifeye talibiz” sloganıyla Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve ekibi tarafından hazırlanan fuarlar silsilesi, Kahramanmaraş'ı istenilen seviyeye getirecek. Kendine özgü birçok üretim sahası bulunan ve bunların başta Türkiye sonra Dünyaya sunulması için başlatılan fuar hareketi her yıl düzenli olarak yapılacak. 

ÜRETİM EKONOMİSİ SERGİ EKONOMİSİ İLE BİRLEŞECEK

Kahramanmaraş'ta her kalemde düzenli olarak üretilen ürünler, Ticaret ve Sanayi Odasının fuar hareketi ile tanıtılacak. Göreve geldiği 2011 yılında bu yana başta üretim altyapısı olmak üzere birçok önemli işe imza atan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, fuarlara çok önem verdiğini 2015 yılında ise yeni fuarların olacağını söyledi.
 
KAHRAMANMARAŞ ÜRETİMİN EN YOĞUNLAŞTIĞI İLLERİN BAŞINDA

Kahramanmaraşlı sanayicilerin milyarlarca dolar yatırım ile en önemli ürünleri ürettiğinin altını çizen Karaküçük şunları kaydetti: “Kahramanmaraş bugün üretimin yoğunlaştığı en önemli bölgelerden birisidir. Bizler sanayici ve işadamları olarak bugüne kadar milyarlarca dolarlık yatırımla üretim altyapısını en iyi şekilde oluşturduk.  Ancak bundan sonra, yaptığımız yatırımları sürdürülebilir ekonomik büyümeye, sosyal kalkınmaya dönüştürmek bakımından tasarım ve moda alanında da yatırım yapmak, üretim kültürümüzü kongre kültürü ile bütünleştirmek zorundayız. 

KONGRE KÜLTÜRÜ ARTIK OTURMALI 

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen iki dev organizasyon; ”˜Uluslararası Tekstil Zirvesi' ve ”˜Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı' Kahramanmaraş'ın üretimde dünyaya yayılmakta olan bir isminin olduğunu ispat ederken, tasarım, moda ve kongre kültürü için ciddi bir potansiyele sahip olduğunu test etmiştir. Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimizdir ve gelecekte; Kahramanmaraş tekstil sektöründe büyümeye devam edecektir. 

Kahramanmaraş'ın her bir sektöründe aynı dönüşümü gerçekleştirmek ve sanayi çeşitliliğiyle, geniş ürün yelpazesiyle, geniş pazarlara açılmak için modelleme, tasarım, markalaşma ve fuar çalışmalarına önem vermemiz gerekmektedir.  Bu itibarla, 6-9 Kasım tarihleri arasında yine Odamız koordinasyonunda organize edilen Kahramanmaraş Tarım Fuarı Kahramanmaraş'ın farklı bir rekabet gücünün olduğunu resmedecektir. Hemen arından, 13-15 Kasım'daki Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı da inşaat sektörümüzün tasarım ve yeni nesil malzeme kullanımı konusunda vizyon kazandıracak, bu sektördeki pazarlama kültürünün gelişimine destek olacaktır.”