Yapım çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş (Türkoğlu) Lojistik Merkezi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından 22 Ekim’de düzenlenecek tören ile hizmete açılacak. Merkez, Türk lojistik sektörüne yıllık 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca sanayicinin rekabet gücünü arttırmak ve Türkiye’yi bölgesinin lojistik üssü yapmak üzere 21 ayrı yerde lojistik merkez yapımı planlandı. Proje kapsamında bugüne kadar İstanbul (Halkalı), İzmit (Köseköy), Samsun (Gelemen), Balıkesir (Gökköy), Eskişehir (Hasanbey), Uşak ve Denizli (Kaklık) olmak üzere 7 adet lojistik merkez hizmete açıldı, Erzurum (Palandöken) Lojistik Merkezi’nin ise yapımı tamamlandı.

Yıllık 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacak
Hizmete açılan lojistik merkezlerin ardından Kahramanmaraş (Türkoğlu) Lojistik Merkezi’nin de yapımı tamamlandı. Türkoğlu OSB’ye 4,5 kilometre mesafedeki Türkoğlu İstasyonu yanındaki 805 bin metre karelik alan üzerine kurulan Kahramanmaraş (Türkoğlu) Lojistik Merkezi, Türk lojistik sektörüne yıllık 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacak.

5 adet lojistik merkez yapım aşamasında
Kars, Mersin (Yenice), Konya (Kayacık), İzmir (Kemalpaşa) ve Bilecik (Bozüyük) lojistik merkezlerinin yapım çalışmaları devam ediyor. İstanbul (Yeşilbayır), Karaman, Kayseri (Boğazköprü), Sivas, Bitlis (Tatvan), Mardin ve Şırnak (Habur) lojistik merkezlerinin ihale, proje ve kamulaştırma çalışmaları ise devam ediyor.
Türkiye’yi bölgesinin lojistik üssüne dönüştürecek lojistik merkezlerin tamamı hizmete girdiğinde, Türk lojistik sektörüne 35,6 milyon ton ilave taşıma imkanı ile 12,8 milyon metrekarelik açık alan, stok alanı, konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırılacak.