Güvençer, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent AŞ iş birliğinde KMTSO toplantı salonunda düzenlenen "Kahramanmaraş Uluslararası Lojistik Konferansı'nın açılışında, lojistik sektörünün ülke kalkınmasındaki önemine değindi.

İş birliğini güçlendiren kamu kurumu, üniversite, sivil toplum kuruluşlarının kentlerin kalkınmasında önemli bir görevi yerine getirdiği dile getiren Güvençer, "Lojistik sektörü bu coğrafyanın son derece aşina, hatta uzman olduğu bir konudur. Çünkü masalların bile yolla başladığı bir coğrafyadayız" diye konuştu.

Güvençer, ipekyolu üzerindeki coğrafyanın, güzergahtan geçen ticaret kervanlarına muhteşem bir lojistik imkanı sağladığına dikkati çekti.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise konferansın, 5 milyar dolar sanayi üretimiyle Türkiye'de sayılı sanayi kentleri arasında yer alan Kahramanmaraş'ta yapılıyor olmasının, 2023 hedefleri ve ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir zemine yerleştirmesi bakımından önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da lojistik sektörünün son yıllarda öne çıkmaya başladığını ifade etti. 

Türkiye'nin zengin ve müreffeh bir ülke olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini anlatan Yıldız, ülkenin, coğrafi konumu nedeniyle lojistik sektöründe cazibe merkezi haline geldiğine işaret etti.

Demiryolu, karayolu ve havayolu taşımacılığının tartışıldığı konferans, panelistlerin sunumuyla devam etti.