Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam Kahramanmaraş'ın nezih bir kent olduğuna vurgu yaparak, “Sanayide de kabuğunu kırmış bir şehir. Bizler de, ekonomik olarak önemli başarılara imza atan bu şehrin kalkınmasına destek olmak amacıyla, mükelleflerimizin vergi dairelerinde zaman kaybetmesini önlemek, işlerine ayırması gereken zamanı bürokratik işlemlere ayırmak zorunda kalmalarını engellemek için bürokrasiyi azaltarak internet vergi dairesi kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Mükelleflerimizi bankalara yönlendiriyoruz ama %60'ı yine de vergi dairesine gelmeyi tercih ediyor.” dedi.  

Kahramanmaraş'ın vergi performansına da değinen Sağlam, Kahramanmaraş'ta tahakkuk eden verginin %90'ının tahsil edildiğini söyledi. 

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 24. Vergi haftası münasebetiyle tebriklerini iletti. Ülkelerin gelişmiş göstergeleri içerisinde vergilerin ve tahsilat başarı oranlarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaküçük, Türkiye'nin büyüme ve demokratikleşme konusunda belirlediği vizyonun güçlü bir hazine ve maliye politikalarıyla gerçekleşebileceğini, bu yönden verginin sadece para ödemek değil, ülke hizmetine katkıda bulunmanın bir aracı olarak gördüklerini vurguladı.

Ziyarette, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam'ın yanı sıra; Aksu Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez, Aslanbey Vergi Dairesi Müdürü Orhan Bakdım, Mükellef Hizmetleri Grup Müdür Vekili Sinan Küçükgöz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük'ün yanı sıra, Başkan Yardımcıları Serdar Zabun, Kadir Gülkesen, Yönetim Kurulu Üyeleri Ökkeş Balsuyu, Hüseyin Özdal, Haluk M. Attaroğlu hazır bulundu.