Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2020 Eylül ayı İller İtibariyle Merkezi Yönetim Bütçe İstatistiklerini paylaştı.

Kahramanmaraş Tahakkukta 29’uncu Sırada

Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kahramanmaraş tahakkuk eden vergi tutarı yüksekliği ölçeğinde iller sıralamasında 29’uncu sırayı aldı. Ülkede tahakkuk eden vergi miktarının en yüksek olduğu 35 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Mersin, Antalya, Hatay, Adana, Tekirdağ, Konya, Manisa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Muğla, Zonguldak, Samsun, Diyarbakır, Balıkesir, Eskişehir, Aydın, Şanlıurfa, Trabzon, Sakarya, Çanakkale, Van, Mardin, Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, AfyonKarahisar, Malatya, Erzurum ve Düzce olarak açıklandı.

Kahramanmaraş Tahsilatta 25’inci Sırada

Kahramanmaraş 9 aylık kayıtta vergi tahsilatının en yüksek olduğu 25 il içinde yer aldı. Tahsilat tutarının en yüksek olduğu 30 il; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Mersin, Bursa, Hatay, Antalya, Tekirdağ, Adana, Manisa, Konya, Zonguldak, Samsun, Kayseri, Gaziantep, Muğla, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Trabzon, Çanakkale, Aydın, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Rize, Yalova, Edirne, Erzurum olarak sıralandı.

Kahramanmaraş Tahsilat Oranınında 18’inci Sırada

Kahramanmaraş vergi tahsilatının tahakkuka oranı bazında 18’inci sırayı aldı. Ülkede tahsilatın tahakkuka oranının en yüksek olduğu ilk 25 il; Kocaeli, Mersin, Tunceli, Rize, İzmir, Zonguldak, İstanbul, Hatay, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Trabzon, Ankara, Samsun, Bayburt, Ardahan, Kars, K.Maraş, Manisa, Isparta, Yalova, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Bingöl olarak kaydedildi.