Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, "Suriye'de barışın sağlanması ardından Kahramanmaraş'a kurulacak serbest bölge, Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak" dedi.

Karaküçük, yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı seçimlerinin ardından yeni meclis üyeleriyle odada basın toplantısı düzenledi.

Yeni dönemdeki hedefleri ve projeleri hakkında bilgi veren Karaküçük, yeni yönetim kurulu ve meclis toplantılarında istişare yaparak meslek grupları ve meslek örgütlerinin problemlerine çözüm arayacaklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın tüccarının, sanayicisinin ve ekonomisinin önünün açılması adına ellerinden gelen gayreti göstermekten başka bir düşünceleri olmadığını ifade eden Karaküçük, şunları söyledi:

"Biz yeni seçilen yönetim kurulu ve meclis üyeleri daha dinamik, daha genç, katılımcı olarak önümüzde büyük ve global projelerimiz var. Kahramanmaraş'a yeni bir bölgesel bir havaalanı yapmak için çalışmalara başladık. Gaziantep ile Pazarcık ilçemiz arasındaki Karabıyıklı mevkisinde yapılmasını düşündüğümüz havaalanı için valimiz, milletvekillerimizin, belediye başkanımız ve iş dünyasından temsilcilerle o bölgeyi gezmeyi arzuluyoruz. Biz özel sektör yatırımı olarak yap-işlet-devrem sistemiyle bu bölgeyi bölgesel bir havalanı yapma arzusu içerisindeyiz."

- Serbest bölge talebi - 

Karaküçük, yürürlükte olan serbest bölgelerin format olarak üretime direkt çok büyük cazibeler sağlamadığını öne sürdü.

Kahramanmaraş'a üretime yönelik, emek yoğun sektörlerin barınacağı serbest bölge kurulmasını istedikleri belirten Karaküçük, şunları belirtti:

"Suriye'de barışın sağlanması ardından Kahramanmaraş'a kurulacak serbest bölge Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak. Burada yapılan üretimlerle Kahramanmaraş ciddi bir ihracat hamlesi yapabilecek. Türkiye'de 500 milyar dolar ihracat hedefi, Kahramanmaraş olarak 5 milyar dolar ihracat hedefi derken sadece hamasi söylemlerle bu işin olmayacağını, bizim bunların alt yapılarını kurmamız gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğin planlanması ve geleceğin alt yapısının kurulmasın adına gayret gösteriyoruz."