Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklama da şunları söyledi.


K.Maraş bizim güzel şehrimiz, gerek doğal güzellikleri, gerek coğrafi yapısı, en önemlisi de güzel insanlarıyla cennet mekân bir belde, fakat yıllar yılı unutulmuş, görülmemiş çevre illerin siyasi ve ekonomik baskısı altında kalmış. Fakat özellikle son 5 yıldır kabuğunu kırmak için zorluyor, gerek siyasiler, gerek STK'lar, gerekse üniversitenin yanında sanayici ve iş adamlarının şehrimizin daha mağmur ve yaşanılabilir hale gelmesi için mücadele veriyorlar. Çalışan ve gayret gösteren herkese K.Maraş halkı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Büyük İslam âlimleri “Hırs hararettir, ama ilimde hırs caizdir ve tavsiye edilmiştir ”buyurmuşlardır. Bundan dolayı özellikle eğitimde K.Maraş'ın 1.ligde olabilmesi için 2. Hatta 3. Üniversiteyi açma zorunluluğu vardır. Komşularımız Gaziantep, Adana, Kayseri 3.hatta 4.üniversitelerini açarken bizlerin 2.üniversite için müşahhas bir adım atamamış olmamız ibret vericidir. 5 yıl önce K.Maraş'a Hukuk Fakültesi açılmalı denmişti zira bölgede yoktu şimdi ise G.Antepte 4.Hukuk Fakültesi açılıyor. Yani bizler o konuda fırsatı kaçırmış olduk.

*Şimdi değerli hocalarımız Teknik Üniversite açalım. Yerimiz (Karacasu kampüsü) ve kadromuz var diyorlar. Bölgemizde Teknik Üniversite açığı var. Şehrimizin de yetişmiş teknik eleman ve ara eleman ihtiyacı hat safhada ne yapıp edip Teknik Üniversitelerin şehrimize katılması gerekir. Şöyle ki sektörümüzle alakalı standartları aşacak ne mimari konutlarımız var, ne de bunları yapacak ara elemanlarımız. Örneğin şehrimiz de seramik fabrikası kurmak istesek bunu yapacak teknik elemanları, burada üretilecek ürünlerin tarihi ve doğal dokumuzla uyumunu sağlayacak ekipler ancak Teknik Üniversiteler de yetiştirilebilir. Bir sanayi kenti olan şehrimiz de sanayinin her kesiminde bu teknik kadroya ihtiyaç var ve istihdam edilebilir. Şehrimizin geleceği, gerek ekonomik ve gerekse sosyal gelişimi adına bu çok önemlidir. Şunu her zaman ilan ediyoruz ki ” Eğitimde geri kalan her şeyde geri kalır “ dedi.