Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün destekleriyle, düzenlenen 7’nci GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM)’’ ile “12’nci Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD)’’, açılışı Başbakan Yardımcısı Mehmet ŞİMŞEK ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK’in de katılımıyla gerçekleştirildi.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara, Gaziantep Vali Vekili Halil UYUMAZ, Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir YÜKSEL, Mehmet ERDOĞAN, Nejat KOÇER, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet SINAV, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Cahit BAĞCI, İl Emniyet Müdürü Erhan GÜLVEREN, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan FADIOĞLU, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet KARAYILAN, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, GSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan ÜNVERDİ, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp BARTIK, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Gülseren Hülya AKKAYA ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, 7’nci GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarında açılan stant’ da İlimiz yöresel ürünleri büyük ilgi gördü.

Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘Gaziantep Fuarı farklı yörelerin farklı kültürlerin kendini gösterebileceği faydalı bir fuar oldu. Biz de Kahramanmaraş ili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden aldığımız tanıtım kitapçıkları ile,  tarihi ve doğal güzelliklerimizi tanıttık,  ilimiz de yetiştirilen yöresel ürünleri ve el sanatlarımızı sergileyerek, ilimizin tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. İlimizin tanıtımı , özellikle ilimizde yetiştirilen ürünlerin tanıtımı için bundan sonrada fayda göreceğimizi düşündüğümüz fuarlara ve organizasyonlara katılmayı düşünüyoruz.’ dedi

GIDA FUARI FOTO GALERİ

Gaziantep, Adana, Adıyaman, Ankara, Aydın, Burdur, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya, Kocaeli, Mardin, Mersin, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa ve Trabzon’dan 150 firmanın stant açtığı fuarlarda tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, yem katkı maddeleri ve gıda ürünleri sergilendi. Ziyaretçilerini ağırlayan fuar sırasında, çeşitli etkinlikler de yapıldı. Fuarın ikinci gününde, Akort Fuarcılık, Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziantep İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından,’2. Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması’, Antep fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ’Antep fıstığı’ konulu forum düzenlendi. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen, “Buzağı Güzellik Yarışması” Akort Fuarcılık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gaziantep İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmalarda dereceye giren çiftçilere ise çeşitli hediyeler verildi.