Kahramanmaraş’ta hibrit tohuma savaş açan çiftçi Mustafa Uludağ, organik sebze meyve tohumu koleksiyonu yaptı. 
Geçimini çiftçilik ile sağlayan ve tarımsal alanda birçok araştırma yapan Uludağ, insanların genetiği ile oynanmış tohumlardan ve bu tohumlardan çıkan ürünlerden uzak durmasını istiyor.
10 yıldır 50 farklı organik meyve ve sebzenin tohumlarından koleksiyon yapan Uludağ, "Ben her yıl gidiyorum tohumcudan tohum alıyorum. Maydanoz tohumu alıyorum, fasulye tohumu, karpuz tohumu ya da salatalık tohumu alıyorum. Ekiyorum çıkmıyor, niye çıkmaz bu? Bu tohumların genleri ile oynanıyor. Sen bir kere alıyorsun paketi ile ekiyorsun, o sene ürünü alıyorsun ve bir daha ekemiyorsun" dedi.
Bu nedenle Anadolu’daki organik ürünlerin tohumlarını toplamak için çeşitli illerde, tanıdığı bütün çiftçiler ile temasa geçtiğini belirten Uludağ, "Başlarda fasulye çeşitlerine merak saldım, babam da çok eski bir çiftçi onun sakladığı 40-50 yıllık fasulye tohumlarını buldum. Birer avuç getirip bu şekilde koleksiyonuma ekledim.

ORGANİK TOHUM KOLEKSİYONU FOTOĞRAFLARI

Bundan 30 yıl sonra, 50 yıl sonra belki bu tohumları bulamayacaklar, ama ben çocuklarıma kendi torunuma, evladıma, kim varsa onlara vasiyetimi yapıyorum. Bu tohumlara sahip çıkın diyorum. Bunlardan üretin ve tohumunuzu mutlak suretle ayıklayın diyorum" şeklinde konuştu.