Türkiye'nin önemli sanayi merkezleri arasında gösterilen kentte, 1980'li yıllarda başlayan yatırımlarla bugün 100 bin kişi özel sektörde istihdam ediliyor. Özellikle tekstil ve çelik mutfak sektöründe lider konumda bulunan şehrin yıllık ihracatı 1 milyar dolara yaklaştı.
Kahramanmaraş, 2005'ten beri yapılan 4,3 milyar dolarlık özel sektör yatırımıyla 1,8 milyar dolarlık dış ticaret kapasitesine ulaştı. Türkiye'nin 2023 hedefine 5 milyar dolar ihracatla katkı sağlamak için yola çıkan girişimciler, bir yandan yeni yatırımları hayata geçirirken diğer yandan ürettiklerini dünyanın her kıtasına ulaştırmayı amaçlıyor.
KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefine yıllık 5 milyar dolarla katkı sağlayacaklarını söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 800 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini anımsatan Karaküçük, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş her geçen gün gelişiyor, yeni ihracat pazar ve katma değerini artırarak ihracatını yükseltmeye devam ediyor. Yeni pazar araştırması konusunda da çalışmalarımız var. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 2014 programına yurt dışı gezilerinin konulmasını teklif edeceğiz. Özellikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerine başta tekstil olmak üzere metal mutfak eşya pazarlayacağız. Bu konuda kararlıyız ve ortaya koyduğumuz 5 milyar dolarlık ihracat hedefini de ancak dünyanın her ülkesine yapacağımız girişimlerle sağlayabiliriz. İnşallah iş adamlarımızın gayretiyle kısa sürede başıraya ulaşırız."
"46 ülkeden daha fazla ihracat yapıyoruz"

Karaküçük, bir yandan yeni ihracaat hedefi ve yeni pazar geliştirirken diğer yandan da ihracatın katma değerinin nicelik olarak da artıracaklarını vurguladı.

Kentteki sanayi hamlesinin devam ettiğini vurgulayan Karaküçük, "Son yıllarda yaptığmız yatırım atağıyla ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biri haline geldik ve ciddi bir büyüme eğilimi yakaladık. 46 ülkeden daha fazla ihracat yapıyoruz ve bu anlamda övülecek bir yerdeyiz" dedi.

Hedefledikleri ülkelere ürünlerini pazarlayacaklarını dile getiren Karaküçük, hızlı bir ivmeyle ihracatlarını artıracaklarına inandığını sözlerine ekledi.