Adana'da Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nde 3 yıl görev yaptıktan sonra geçen yıl Kahramanmaraş Kız Meslek Lisesi'ne atanan Paköz, üzerinde çalıştığı ''Turunçlu Lokum'' projesini hayata geçirdi. Turunçlu lokumun ilk kez üretildiğini belirten Paköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turuncun hoş kokusu ve aromasıyla dikkati çektiğini ifade etti. Projeye Adana'da başladığını ancak Kahramanmaraş'ta tamamladığını anlatan Paköz, ''Çukurova sokaklarındaki hoş turunç kokusu bana ilham verdi. O güzel koku ve hoş lezzetin değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm. Böylece çalışmalara başladım'' diye konuştu. Bölgede turuncun ağaçta kaldığını ve çok fazla değerlendirilmediğini ifade eden Paköz, aynı zamanda turunçlu çikolata ve şerbet de yaptığını söyledi. Amacının turuncun kullanım alanını genişletmek olduğunu dile getiren Paköz, turunçlu lokumun çok beğenildiğini, ileride seri üretime geçilebileceğini kaydetti. Yeni ürüne ''Zenzare'' adını verdiğini belirten Paköz, turunçtan dondurma, fıstık ezmesi, tatlı ve pasta yapmayı planladığını da dile getirdi. Kahramanmaraş Kız Meslek Lisesi Müdürü Songül Şahin ise Ehizen Paköz'ün projesinden heyecan duyduğunu ifade ederek, ''Çok güzel bir çalışma oldu. Okul olarak kendisine destek olmaya devam edeceğiz. Bu tür çalışmaların örnek olacağını düşünüyorum. İnşallah turunçlu lokumun lezzeti Kahramanmaraş'tan bütün Türkiye'ye yayılır'' dedi.