Haziran ve Temmuz'da ihracatta bir miktar düşüş yaşadıklarını anlatan Karaküçük, “Temmuz ayındaki Ramazan'ın, Avrupa ülkelerinin tatile girecek olmasının da bu düşüşte etkisi oldu. Ancak, başarılı bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin de etkisiyle Eylül ayından itibaren daha iyi ekonomik veriler kendini hissettirecektir” dedi.

Teknoloji ile gelişen hedefler

Suriye'ye ve Kuzey Irak'a ihracat yapan metal mutfak eşyası, inşaat sektörü ve gıda sektöründen bir çok firmanın pazar kaybı ve ciddi sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden KMTSO Başkanı Karaküçük, sözlerine şu şekilde devam etti:  ''Bu sürecin geçici olduğunu düşünüyorum. Üyelerimizi, hem  ufuklarını geliştirecek,  hem de yeni pazar araştırmaları ve farklı yatırımlar yapabilecekleri  makina fuarlarına götürerek, oradaki gelişimi ve teknolojiyi yakından takip etmeleri imkanı sağladık. Yapmış olduğumuz iş gezileri ve katılmış olduğumuz fuarlarla Afrika, Rusya, ve Avrupa'nın değişik pazarlarına girmeye çalışıyoruz''.

13 yurtdışı gezisine 213 firma katıldı

Kahramanmaraş sanayi ve iş dünyasını temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak üyelerine katkı sağlayıp,  motive etmeye çalıştıklarını söyleyen KMTSO Başkanı Karaküçük, '' Bu iş gezilerinden iş birlikleri doğuyor. 13 yurt dışı fuar gezimize 213 firmamız katıldı. Üyelerimizden gelen talep ve yapmış olduğumuz anketler doğrultusunda hedefler belirleyerek, üyelerimiz hangi bölge ve coğrafyaya gitmek istiyorsa oradaki fuarları ve iş görüşmelerini ayarlıyoruz. Değişik iş ortamları yakalayabilmek adına, Kuzey Irak iş gezisinin akabinde Eylül ayının sonuna doğru İran'ın Tahran eyaletine bir gezi düzenleyeceğiz. İran'dan sonraki iş gezimiz ise Afrika'da bir ülke olacak.''