Rehber Peyzaj Hayv. Tar. Gıda. Danş. San Tiv Ve Paz. Ltd. Şti 2007 yılında Kahramanmaraş'ta kuruldu. Rehber Tarım şirket kurucusu Salih Karatuluk yapmış olduğu açıklamada: Avrupa Birliği hibe ve destek programları, TKDK (IPARD), KOSGEB, DOĞAKA Teşkilatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bölgesel Kalkınma Programları gibi birçok hibe programına proje hazırlama ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Karatuluk: Proje hazırlama ve uygulama sürecinde, Mevcut Durum Analizi, Mevcut Varlık Analizi ve İhtiyaç Analizi çıkarılır ve bu analiz neticesinde firmaların içinde bulunduğu durumu ve gerçekleştirmesi gerektiği hedefleri en doğru mantık ile tespit ederiz. Belirlenen hedeflere yönelik sürdürülebilir bir gelişme politikası tespitinde de en realist ve uygulanabilir alternatifleri geliştirerek sunarız. Dedi.

“Belirli bir fon kaynağına proje aramak yerine, belirli bir ihtiyaca yönelik en doğru kaynağı bulma perspektifi ile hareket eden rehber danışmanlık, uzman bir kadroya sahiptir. Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak sektörde faaliyet göstermeye başlayan firmamız 2007 yılından bu yana uygulanan tüm hibe programlarına projeler hazırlamış ve uygulamıştır. Avrupa Birliği, TKDK (IPARD), KOSGEB, DOĞAKA Teşkilatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bölgesel Kalkınma Programları ve IPARD gibi birçok hibe programına proje hazırlama hizmeti vermekteyiz.” Diyen Karatuluk: Firmamız, bu hibelerden faydalanmasını sağlamış ve bu projeleri uygulamıştır. Proje hazırlama ve uygulama sürecinde programların da gelişimi için katılımcı bir yaklaşım sunan firmamız bu şekilde uygulanan programlara da katma değer sağlamaktadır.

Bu itibarla kadrosunda ve çözüm ortakları içerisinde; Ziraat Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Mimar, Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi ve Proje Uzmanlarından oluşan 20 kişilik teknik kadro ile çalışmaktayız. Bu kadro ile hem proje formatında istenen iş planı, başvuru formu ve fizibilite formatlarını yazarken hem de inşaat projeleri hazırlayabilmekteyiz. Projelerin kabul edilmesinin ardından, projenin uygulanması esnasında, ödeme talebi paketine kadar sürecin tamamı firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir. En doğru yatırımı, en iyi planlama ile gerçekleştiren firmamız; Kahramanmaraş ve tüm ilçelerindekimüteşebbisyatırımcıların rehberi olacaktır.

Karatuluk:“REHBER Danışmanlık olarak 2007 yılından bugüne Süt Ve Süt Üreten Tarımsal İşletmelere yönelik yüzden fazla müteşebbis yatırımcımıza rehber olduk, bu projeleri kısaca sıralayacak olursak. Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmelere yönelik projeler, Kanatlı Et Üreten İşletmelere yönelik projeler, Kırsal Turizm  (Otel) işletmelere yönelik projeler, Tarımın Çeşitlendirilmesi Ve Geliştirilmesi (Traktör) desteğine yönelik projemiz Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde hayat bulmuştur”.

Karatuluk:“Rehber Danışmanlık olarak, önümüzdeki beş yıl içerisinde'Kahramanmaraş merkeze bağlı' On iki şubat ilçemiz başta olmakla beraber Elbistan. Afşin ve Türkoğlu ilçelerimize dört şube açarakmüteşebbis yatırımcıların Rehberi olacağız”. Dedi.