İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, AEL Memur Site Misafirhanesi'nde düzenlenen törende, madenciliğin zor bir iş olduğunu belirterek, Soma ve Ermenek'te hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Madene şekil veren insanlar olduklarını, bunların neticesinde ortaya çıkan eserin de insanlara mutluluk verdiğini dile getiren Yaldız, "Bizler işimizin zorluğunun bilincinde olarak çalışmalarımızda daima iş güvenliğini ön planda tutarak çalışıyoruz. İş kazaları hepimizi üzüyor. Giden canlar geri gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Yaldız, insana hizmet etmek, insanların oturduğu mekanları insanlara yakışır hale getirmenin insanları huzurlu ve mutlu kıldığını, buralarda da huzurlu ve mutlu olunması halinde ise bunun üretime ve iş barışına yansıdığını kaydetti.

Çalışma arkadaşlarının refahını düşünmenin görevleri olduğuna dikkat çeken Yaldız, "İşçiler arasındaki birlik ve beraberlik bizleri memnun ediyor. İşletmemizde 15. yılını tamamlayan işçi arkadaşlarıma bundan sonraki görev sürelerinde de başarılar diliyorum" diye konuştu.

Maden-İş Sendikası El-Af Şube Başkanı Adil Bölükbaşı da sendika olarak işçilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Maden çalışanlarını hizmet eri olarak nitelendiren Bölükbaşı, işletmede 15 yılını tamamlayan mesai arkadaşlarına başarılar diledi.