Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada: “TAP tarafından15 Kasım 2012- 30 Nisan 2013 tarihleri arasında okullarda başlattığı kampanya kapsamında geçtiğimiz seneden bu yana devam ettirilen kampanyaya öğrenciler büyük ilgi gösterirken topladıkları atık pillerle doğanın temiz kalmasını pillerdeki zararlı maddelerin doğaya karışmamasını sağlıyorlar. 

 Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 15 Kasım 2012- 30 Nisan 2013 tarihleri arasında okullardan toplanan atık pil 1000 kilogramı buldu. 

Kahramanmaraş Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullardan teslim alınan atık piller T.A.P. (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği)'a teslim edildi. 

TAP'ın Taşınabilir pil atıkları ile ilgili olarak, çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek, Türkiye'de bu ürünlerin alıcı ortamı olan etkilerini asgariye indirebilmek amacıyla atık pillerin toplanmasında, taşınmasında, geri kazanımında, bertaraf edilmeleri için atık pillerin toplanması Kahramanmaraş Belediyesinden de büyük destek görüyor.

 Kahramanmaraş'ın tarihi dokusunun yanı sıra çevre güzelliği ve temizliği ile dikkat çeken Kahramanmaraşlı öğrenciler ve Kahramanmaraş Belediyesi de bu konuya dikkat ederek doğaya bırakılan atık pillerin tehlikelerinin farkındalığıyla TAP'a destek veriyor. 

Okullardan toplanan atık piller TAP'a teslim edilirken okullardan toplanan atık pil miktarları ve dereceye giren okulların listesi ilerleyen günlerde açıklanacaktır.