Ekinözü ilçesinde uygulamaya konulan 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' meyvelerini vermeye başladı

Ekinözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında 60 çiftçiye dağıtılan üzüm fidanlarında hasat yapılmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömer Seyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin uygulandığı alanlara da kaliteli üzümler üretildiğini belirtti.

Seyran, yapılan yanlış uygulamalar sonucu üretimin olumsuz etkilendiği bölgelerde azalan bağcılığın gelişmesi amacıyla 2009 yılında uygulanan projenin meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek,  şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda üzüm yetiştiriciliğinde bu yörenin ürünleri marka değerindeydi. Son yıllardaki yanlış uygulamalar neticesinde toprakta görülen hastalık sebebiyle bağcılık sektöründe gerileme yaşandı. İlçede yüksek sistem bağcılığını yaymak iyi bir alternatif ürün olarak olumlu sonuçlar alınacağı düşünülerek 'Bağcılığı Geliştirme Projesi' hazırlandı." 

Seyran, yüksek rakımda yetiştirilen üzümlerin dayanıklı ve sağlıklı olduğunu dahada geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bağcılık yapan Hacı Çiçek'te, yeni uygulama sonrası ilk mahsulü almanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.