Destek almaya hak kazanan çifçlere makine ve ekipmanları Galericileri Sitesi'nde düzenlenen törenle teslim edildi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, yapılan yatırımların bölgede üretimi artırağını ve istihdama katkı sağlayacağını belirterek, çiftçilerin modern tarım tekniklerini kullanmasıyla birlikte ürünlerinin kalitesi, verimi ve elde edilen hasılatın artacağını aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Elbistan ovasındaki çiftçiler için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Elbistan tarım potansiyeli olan bir bölgedir. Bu destekleme de bakanlığımız kadın çiftçilere ve engelli vatandaşlarımıza öncelik vermiştir. Elbistan'da da bu desteklemeden 4 bayan çiftçimiz faydalanmıştır. Bugüne kadar toplam 3 bin 193 adet makine ve ekipman için 14 milyon 486 bin 553 TL hibe desteği ödenmiştir. 2014 yılında ise il müdürlüğü makine ekipman desteği için toplam 2 bin 727 başvuruda bulunuldu. Yapılan değerlendirme sonucuna göre 409 çiftçi için toplam 2 milyon 235 bin 277 TL hibe tutarı gerçekleşmiş oldu." 

Emiralioğlu, 2014 yılına kadar basınçlı sulama sistemleri kapsamında 75 adet projeye karşılık olarak bir milyon 270 bin TL hibe desteği verildiğini sözlerine ekledi.

 Konuşmaların ardından çiftçilere, makine araç ve ekipmanları dağıtıldı.