1980 yılında tarımdan edindiği tecrübeyi tekstile aktaran Kipaş bugün 6 sektörde 1 milyar doların üstünde cirosu ile Türkiye’nin ve doğduğu topraklar olan bölgesinin gururu haline gelirken, başarı hikâyelerine devam etti. Kipaş Holding; 2018 yılı ISO İlk 500’de 100’üncü sırayı, ilk bin ihracatçı şirketler listesinde ise 93’üncü sırayı aldı.

1991 yılında İSO ilk 500 firması arasına girerek başarısının temellerini atan Kipaş, geçen bu sürede her geçen yıl firma sayısını artırarak İSO ilk 500’e demir attı. Yatırımlarıyla Türkiye ekonomisinin önemli kilometre taşlarından biri haline gelen Kipaş Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan araştırmalarda 2018 verilerine göre ISO ilk 500’de 100’üncü sırayı alarak başarılarını pekiştirmişti. Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri olan Kipaş bu kez Türkiye’nin en büyük ihracatçılar araştırmasında da kendini gösterdi. Çalışanlarından aldığı güç ve motivasyonla ülkesi için üreten Kipaş Türkiye’nin en büyük ihracat yapan bin firması arasında 93’üncü sıraya yükseldi.

ZOR SÜREÇTE İHRACATI YÜKSELTTİ

Türkiye ekonomisinin zor süreçlerinde yaptığı ihracatla ülkesinin ekonomisine katkı veren Kipaş Holding’in en çok ihracat yapan bin firma arasında 93’ücü sıraya yükselmesi, kentle birlikte ülkenin de yüzünü güldürdü.

Kipaş’ın başarı hikayesini çalışanlarıyla birlikte yazan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz yaptığı açıklamada, “Kipaş Holding olarak İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede; Kipaş Mensucat, Kipaş Kağıt ve KÇS Kipaş Çimento ile yer aldı. Ayrıca Kipaş Mensucat İşletmesinin İSO İlk 500 şirket arasında ilk 100'de olması ve Kahramanmaraş’a bu gururu yaşatması bizleri mutlu etti.” Dedi.

KENTTEKİ BAŞARININ İLKLERİNİ YAŞATIYOR

Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde bir ilke imza atarak Kahramanmaraş'ın ismini ilk 100'e yazdıran Kipaş Holding, bu başarının ardından bir gurur daha yaşattı. Kipaş Pazarlama, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk bin İhracatçı kuruluşu araştırmasında 93. Sıraya yükselerek bu alanda Kahramanmaraş'ın ilk ve tek kuruluşu oldu. Bir haftada gelen ikinci başarıyla ilgili de kısa bir açıklama yapan Öksüz; “Biliyorsunuz ki ilk defa Kahramanmaraş’tan bir şirket bu önemli listede ilk 100’de yer aldı. Biz KİPAŞ olarak gerek yatırımlarımızla gerekse istihdama yönelik çalışmalarımızla hem şehrimize hem de ülkemize kazandırmaya ve her yıl daha üst sıralarda yer almaya devam edeceğiz. Bu başarılarımıza destek olan tüm yöneticilerimize ve çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ederim” dedi.