Konuyla ilgili olarak Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Toplumumuz gıda tüketimi konusunda bilinçlenirken, üreticilerimiz zaman içerisinde daha modern tesislere kavuştu, gıda sanayi gelişti ve üretim yerlerinden satış yerlerine toplu tüketim yerlerinden evlerimize kadar gıda hijyeni ve muhafazası konusunda daha bilinçli hale geldik. Artık çocuklarımız ebeveynlerini alışverişlerde son tüketim tarihine dikkat etmeleri, işletme kayıt nosu bulunan ürünlere yönelmeleri, hijyenik olmayan yerlerde gıda tüketmemeleri yönünde uyarıcı ve teşvik edici bir hale gelerek adeta gönüllü gıda denetçilerimiz oldular. İnsanlarımız Alo 174 hattı ile karşılaştıkları sorunları anında İl Müdürlüğümüze aktararak daha etkin bir denetim mekanizmasının oluşmasına katkı sağladılar.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz  gıda kontrol görevlilerinin yaptığı ve yapacağı denetimlerin etkin bir şekilde yapılması, tüketici bilincinin daha ileri seviyelere taşınması ve üretim-satış yerlerimizin daha sistemli bir yapıya kavuşturulması önem arz etmektedir.

İl Müdürlüğümüz gıda güvenliği konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. 2014 yılının ilk sekiz ayında 3.865 adet denetim yapılmış, 180 adet numune alınmıştır ve bu numunelerden 16 tanesi olumsuz sonuçlanmıştır. Kayıt ve onay işlemlerini yaptırmama, Türk Gıda Kodeksine aykırı ürünleri piyasaya arz etme ve hijyen kurallarına riayet etmeme nedeniyle 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince 48 adet gıda işletmesine 400.000 TL idari para cezası uygulanmıştır. Alo 174 hattına yapılan ihbarlar neticesinde 221 işletme denetlenmiş, 14 adet işletmeye yasal işlem uygulanmıştır.

İl Müdürlüğümüz tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması doğrultusunda denetimlerine ara vermeksizin devam etmektedir. İnsanların gıda güvenliğinin bize emanet olduğunu biliyor ve bu bilinçle çalışmalarını sürdürüyor.