Kahramanmaraş'ta görev yapacak 124 güvenlik korucusu, yemin ederek vatan hizmetine başladı. 
İl Jandarma Komutanlığı tarafından 12 Şubat Stadyumu'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra 124 güvenlik korucusu yemin etti.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, edilen yeminin unutulmaması gerektiğini söyledi. Alper, “Hazırlayıcı zorunlu eğitimlerini başarıyla bitiren güvenlik korucularımızın kışla törenini büyük bir gururla izledik. Güvenlik korucularımızın çok değerli aileleri dün emek ve büyük bir fedakarlıkla yetiştirdiğiniz evlatlarınız karşınızda dimdik duruyor. Bu görkemli kadroyu oluşturan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Dosta güven düşmana korku veren sizleri coşkuyla selamlayan evlatlarımız, milletimizin gurur kaynağıdır. Kıymetli güvenlik korucularımız. Biraz önce sizleri gurur ve heyecanla izledik. Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak gür sesinizle içtiğiniz andınız göreviniz boyunca en zor koşullarda bile sizlere yol gösterecektir. İçtiğiniz andı bir an bile unutmayınız” dedi.
Konuşmanın ardından güvenlik korucularına silahları teslim edildi. 
Törene, Vali Yardımcısı Bayram Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, askeri personel, kamu kurum amirleriyle güvenlik korucularının aileleri katıldı.