Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde.

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 09.01.2013 tarih ve 2013/04 sayılı “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi”nin “Yurtiçinde Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Sevklerinde Yol Kontrolleri” başlığı 1.1. maddesi ve 2013/01 sayılı Kahramanmaraş İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Kararının 1. 2. ve 3. Maddeleri gereği hayvan ve hayvan maddesi sevklerinin denetimi ile ilgili yol kontrolleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

Son günlerde İl Müdürlüğümüze intikal eden,  bimer başvuruları ve vatandaş şikâyetlerinde, İlimize yoğun olarak Veteriner Sağlık Raporsuz, Hayvan Pasaportsuz ve Nakil Belgeleri olmaksızın hayvan ve hayvan maddeleri girişi olduğu ihbarları gelmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa olarak hayvan ve hayvan maddesi sevklerinde kaçak ve belgesiz sevkleri tespit etmek ve idari yaptırım uygulamak üzere yol kontrolleri yapılmaktadır.

Yetiştiricilerimizin idari para cezalarına maruz kalmaması için her türlü hayvan ve hayvan maddesi sevklerinde ilçe içi hareketlerinde büyükbaşlar için hayvan pasaportları, küçükbaşlar için koyun keçi nakil belgeleri, ilçe dışı hareketlerde veteriner sağlık raporlarının nakil anında yanlarında bulunması gerekmektedir.