Türkoğlu ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe desteklerinden faydalanarak 4 traktör alan 4 kadın çiftçi, sahip oldukları traktörlerin keyfini direksiyon başına geçerek yaşadı.

İlçede, TKDK'nın "Tıbbi Aromatik Bitkileri Yetiştiriciliği Makine Ekipman Desteği Projesi kapsamında hibe desteğiyle traktör alan 4 kadın çiftçiye, araçlarının anahtarları törenle teslim edildi.

Kaymakam Serdar Kartal, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu, geçmişle kıyaslandığında ülkede çok büyük gelişmelerin yaşandığını, bunu her sektörde görmenin de mümkün olduğunu söyledi.

Kartal, sanayiye dayalı tarım sektörünün güçlenmesi için devletin her türlü desteği sağladığını ve sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Yatırımcıları teşvik etmek için TKDK'nın yurt genelinde büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Kartal, şunları kaydetti:

"Tarım sektöründeki bu dönüşüm, Türkiye'nin bir tarım toplumu olarak kurulmasını ve Osmanlı'dan devraldığı mirastan bu güne gelirken artık tüm dünyada küresel ekonomilerle baş edebilecek ve onlarla rekabet edebilecek bir seviyeye ulaşmaya doğru gitmektedir. İnşallah sanayiye dayalı tarım sektörünü önümüzdeki yıllarda güçlendirerek, çiftçilerimize devlet tarafından en güzel desteklerin sağlanmasına bizler de vesile olacağız."

TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu ise yatırımcılara her zaman kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

Çiftçilerden Hatice Kaya, bir kadın olarak böyle bir projeden faydalandığı için gurur duyduğunu, devletin teşvikleriyle tüm kadınların  dahada güzel yerlere geleceğine inandığına işaret etti. Kaya, "Devletin teşvikiyle kadınlarımız daha da güzel yerlere gelecek. Danıştıkça başarı geliyor mühendislerimiz bana yardımcı oldu ve danışan herkese olacaklarına inanıyorum. Başta Başbakanımız ve Tarım Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Adıgüzel, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İl Tarım Müdür Vekili Erdem Bağcı, İlçe Tarım Müdürü Hayrı Uyduran ve ilgililer katıldı.