Kahramanmaraş'taki Yeni Sanayi Sitesi'nde lastik satışı yapan iş yerlerinde yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte yoğunluk gözleniyor. Herhangi bir cezayla karşılaşmamak isteyen sürücüler, araçlarındaki lastikleri değiştirmek için lastikçilere akın ediyor.
     Binek araçlarda fiyatları 100 ile 250, ticari araçlarda ise 250 ile 350 lira arasında değişen lastikler, kullanım zorunluluğunun getirilmesinin ardından daha fazla talep görmeye başladı. İhtiyaca cevap vermekte zorlanan esnaf ise fabrikalara verdikleri siparişlerini artırmak zorunda kaldı.
     Lastik bayisi Alaattin Konuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış lastiği zorunluğunun getirilmesinin ardından ellerindeki stokların kısa sürede tükendiğini belirtti. Şu anda işlerinin çok iyi olduğunu ve talebe cevap vermekte zorlandıklarını aktaran Konuş, ''İşimiz iyi ama lastik temin etmekte güçlük çekiyoruz. Verdiğimiz siparişleri neredeyse 5 katına çıkarttık. Tüm markalarda aynı sıkıntı yaşanıyor. İthal firmaların ürünleri zaten çok zor bulunuyor. Yerli firmalar ise lastik yetiştiremiyor. Bizler de sürücülerin herhangi bir cezai işlem görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.''
    
     -Telefonları susmuyor-
    
     Fabrikaların uygulamaya hazırlıksız yakalandığını belirten Konuş, çevre il ve ilçelerden kendilerini aradıklarını ancak lastik olmadığı için olumlu cevap veremediklerini vurguladı.
     Telefonlarının hiç susmadığını anlatan Konuş, ''Şuanda bile telefonumu sessize aldım. Onlarca cevapsız arama var. Şanlıurfa'dan, Antakya'dan, Mersin'den ve çevre ilçelerden arıyorlar. Sürekli kar lastiği soruyorlar'' diye konuştu.
     Ticari taşımacılık yapan Muzaffer Köse ise uygulamadan memnun olduğunu ifade ederek, zor da olsa kış lastiği bulduğunu kaydetti.