Kahramanmaraş’ta hayvancılık işiyle uğraşan Genç Girişimci Ahmet Göl Haber46’ya çok özel açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda, vatandaşlarımıza doğru bilgiyi aktardığını belirten Ahmet Göl, tavsiyelerine kulak verilmesini istedi.

60 yıldır hayvancılık sektörünün içerisinde olan Göl ailesinde, hayvancılık dededen oğula, oğuldan toruna olarak gidişatını devam ettiriyor.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA 

NE TÜR KURBANLIK ALINMALIDIR ?

Hayvan alacak olan vatandaşlarımız, telef yemeyecek bir hayvan bir hayvan yaylıma çıkması gerekiyor Önce yayılacak ondan sonra yeme tutulacak. Arpa yemi ile beslenen hayvanlar kaliteli yem ile beslenen hayvanlar kurban bayramında %50 ve %55 oranında verilir. Bazı insanlar hayvanları şişirterek canlı gösteriyorlar ve kabala satış yapıyorlar. Ondan sonra o hayvan %40 oranında et veriyor.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

Verdikleri yeme bakmaları lazım, dediğim gibi telef vermemeleri lazım. Hayvanın arka taraflarına bakılmalı, et var mı yok mu ? Yaş durumuna kesinlikle bakılmalı, 2 yaş ve üzeri kapağı atılmış kurbanlık olması şarttır.

HAYVAN SATIŞLARI NASIL OLACAK ?

İnsanlar şuanda sadece fiyat soruyor, ilerleyen günlerde satışlarımızın başlayacağına inanıyorum.

TAHMİNİ BÜYÜKBAŞ FİYATLARI NE OLACAK ?

Geçen sene 18 ile 20 TL arası olan fiyatlar bu sene, büyükbaş canlı kilogram 20 TL ile 22 TL arası olacak.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GERİLEDİK!

“ Hayvancılık sektörümüzde geçmişten günümüze kadar çok ciddi bir şekilde azalma var. Önceden biz dış ülkelere hayvanları yollarken, şuanda dış ülkelerden hayvanları biz alıyoruz. Buda hayvancılıkta ne kadar gerilediğimizi ve azaldığımızın anlamına geliyor. Devlet desteklerimiz çok fazla ama yapacak insan yok. Yem pahalı, giderler pahalı kendini kurtarmıyor “ dedi.

YERLİ MAL MI İTHAL MAL MI ?

Yerli mal olması önemli, kendimizin ürettiği kendi ırkımız olan bir hayvan, ithal malının saman gibi eti oluyor tavsiye etmiyorum. Yerli malının eti daha güzel ve kaliteli olur.