Çalıştıkları tekstil fabrikasının bir yıl önce sendikaya üye oldukları için kapatılarak taşeron bir firmaya devredildiğini, firma sahibinin de 370 kişinin maaşlarını ödemeden ortadan kaybolduğunu belirten işçiler, 2 aylık ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Adana yolu üzerindeki fabrika işletmesinin önünde toplanarak slogan atan işçiler basın açıklaması yaparak mağdur edildiklerini dile getirdi. 

İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Yaşar Hayva, 15 yıldır zarar etmeyen fabrikanın işçilerin sendikaya üye oldukları için kapatıldığını savundu. İşten çıkartıldıklarını ve yaklaşık 2 aylık maaşlarını alamadıklarını söyleyen Hayva şöyle konuştu: “Arkadaşlarla beraber 2 aylık maşalarımızı almadığımız için bu eylemi yapıyoruz. Bu firma bir yıl önce işçiler sadece sendikalı oldukları için kapatıldı. 800 kişi çalışıyordu, 500 tanesi sendikalı olduğu için çıkarıldı. Daha sonra taşeron firmaya verildi yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz, biz son 2 aylık maaşlarımızı kimden alacağız. Bir cevap bulamıyoruz. Bu kadar insanın kirası var, okuyan çocuğu var, kömürü var. Bu insanların sorunlarını kim giderecek. Tek isteğimiz maaşlarımız. 2 aydan beri maaşlarımızı alamıyoruz, taşeron firma kaçmış gitmiş, taşeron burayı kiralamış, teminat almadan işyeri nasıl taşerona verilebiliyor.” 

Fabrikada makineci olarak çalıştığını söyleyen bir kadın işçi ise : “Çok sinirlendim. Günlük 6 TL yol parası vererek köyden buraya geliyoruz. Kazancımız, aylığımız gitti, bunun içinde süt alacak olan var, kira verecek olan var, biz burada çalıştık enayi değiliz ekmekte yedik 12 yıl çalıştık burada ne olduysa son bir ayda oldu, bizden ne istiyorlar.” dedi.