Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Andırın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından orman köylüsüne yönelik düzenlenen kursta, 166 kişi sertifika aldı.

Andırın Orman İşletme Müdürü İrdis Tetik, Canbaz Mahallesi Güzelbeyli ilkokulu bahçesinde düzenlenen sertifika törenin yaptığı konuşmada, orman işlerinin ağır, yorucu ve tehlikeli olduğunu, eğitime katılan orman köylülerinin iş sağlığı ve güvenliği ile ileri kesim teknikleri ve çevre koruma konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Orman işlerinin güvenli ve etkili bir şekilde yapılırken gereksiz zorlanmalardan kaçınılacağının çok iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Tetik, şunları kaydetti: "Eğitimlerdeki amaç, işçinin sağlığını, güvenliğini korumak, üretkenliğini ve verimliliğini artırmaktır. Ormancılıkta çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri kapsamında almış olduğunuz eğitimler ve sertifikalar önemlidir."

Kursta ilk etapta 5 mahallede 291 kişiye 56 saat eğitim verildiğini belirten Tetik, kendi mantıklarındaki 166 orman köylüsünün de sertifika aldığını kayetti.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Öksüz, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Haşim Kabacık, İşletme Şefi Burak Ketizmen, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nebioğlu,  mahalle muhtarı Adnan Sarıca ve kursiyerler katıldı.