Greenpeace Türkiye Kahramanmaraş’ta planlanan 6 ek kömürlü termik santralin ekonomik ömürleri boyunca toplam 12.400 erken ölüme neden olacağını iddia etti. Topluluktan yapılan açıklamada "Kahramanmaraş, 36 yıldır kömürlü termik santrallerin getirdiği yıkımla boğuşuyor. Bölgede yapılması planlanan 6 yeni santral havayı, suyu, toprağı daha da kirletecek." ifadelerine yer verildi.

Greenpeace Türkiye sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş’ta planlanan 6 ek kömürlü termik santral ekonomik ömürleri boyunca toplam 12.400 erken ölüme neden olacak. Kömürlü termik santral tehdidine karşı sen de şimdi harekete geç, imza ver. Kahramanmaraş nefes alsın...

Web Sitesinde ise şu ifadeler yer aldı:

2018 yılında havası en kirli il olan Kahramanmaraş, geçen 3 yıllık dönemde Dünya Sağlık Örgütü limitinin yaklaşık dört kat üzerinde bir kirliliğe maruz kaldı.

Çalışmalar, Afşin A santralinin açılışını takip eden dönemde, kanser vakalarının büyük tırmanış gösterdiğini ifade ediyor. Faaliyetteki iki santralin, şimdiye kadar 17 bin erken ölüme neden olduğu düşünülüyor.

Santraller yüzünden bölgede tarımsal üretim yapan çiftçiler de büyük hak kaybına uğruyor. Toprakta biriken ağır metaller yüzünden üretim miktarı ve ürün verimi düşüyor. Santraller, büyük bir su tüketimi yapıyor, çıkardıkları kirli su, arıtılmadan Ceyhan Nehri'ne deşarj ediliyor.