Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Türkiye'de yerel üretimi ve üretenleri desteklediklerini söyledi.

Uluşahin, Şekerbank'ın kuruluşunun 60. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında (KMTSO) düzenlenen "Üreten Anadolu Buluşmaları" toplantısında, bu etkinlikle sahanın ihtiyaçlarını dinleyip yerel özellikleri ve dinamikleri dikkate alarak ürün ve hizmetler geliştirdiklerini söyledi.

Yerel üretimi artırmayı amaçladıklarını dile getiren Uluşahin, Türkiye'de yerel üretimi üretenleri desteklediklerini ifade etti.

Şekerbank olarak Kahramanmaraş'ın gücüne potansiyeline inandıklarını anlatan Uluşahin, "Uluslararası marka olmaya aday birçok zenginliğe sahip Kahramanmaraş'tan yeni Anadolu markaları çıkması ve üretimin, istihdamın artması için üretenle birlikte çalışıyoruz. Anadolu'nun üretenlerini destekliyoruz" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın ise esnaf ve sanatkarların bölge ekonomisindeki yeri ve geleceğinin çok önemli olduğuna işaret etti. Esnaf ve sanatkarın toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ekonomik büyümeye ve sosyal sisteme katkı sağladığını vurgulayan Yalçın, ekonomik dinamizmin ve canlılığın kaynağını oluşturarak refah seviyesini tabana yayan esnaf ve sanatkarların istihdam açısından da önemli olduğunu aktardı.

Toplantıda ayrıca Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atila Kanbur, gazeteciler Güngör Uras ve Ali Ekber Yıldırım birer konuşma yaptı.