Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerinde Vergi Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türkoğlu Mal Müdürü Mehmet Avar, "Güçlü bir ülke ekonomisine sahip olabilmek, verginin toplumun bütün kesimlerine benimsettirilmesi ile mümkün olur" dedi.

Avar, "25. Vergi Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada, amaçlarının düzenlenen bu tür etkinliklerle vergi bilincini artırmak, verginin önem ve anlamını tüm vatandaşlara anlatabilmek olduğunu belirtti.

Kamu hizmetlerinin finanse edilebilmesi, ekonomik istikrar ve gelir dağılımının adaletli bir şekilde sağlanabilmesi için vergi bilincinin topluma en iyi şekilde yansıtılması, toplumda vergi bilincinin oluşturulması ve verginin teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Avar, şunları kaydetti:

"Güçlü bir ülke ekonomisine sahip olabilmek, verginin toplumun bütün kesimlerine benimsettirilmesi ile mümkün olur. Vergi ödemek, bir görev ve sorumluluk olmanın yanında ülkenin kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmazlarımız arasındadır. Toplanan vergiler vatandaşlarımıza kaliteli, etkin, verimli kamu hizmeti olarak tekrar dönüyor. Bu anlamda tüm vatandaşlarımıza yaptıkları ticari faaliyetlerde belgelerini almalarını tavsiye ediyor, vergi haftalarını kutluyor, bol kazançlar diliyorum."

- Pazarcık'taki kutlamalar

Pazarcık Vergi Dairesi Müdürü Ali Öztürk, verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi gerektiğini kaydetti.

Öztürk, vergi haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Hafta boyunca bir çok etkinliklerin düzenlendiğini dile getiren Öztürk, kaymakamlık, belediye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret ettiklerini ve bazı okulları da öğrencilere vergi bilincinin oluşturulması için sunumlar yaptıklarını kaydetti.