Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı ile Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) işbirliğiyle düzenlenen programda, kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, "Vergi Haftası" kutlamaları kapsamında bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, verginin milletin devletine armağan ettiği alın teri, aynı zamanda ciddi bir emanet olduğunu söyledi.

Hem Türkiye'nin, hem de Kahramanmaraş'ın geleleceği için hedeflerinde daima üretim ve yatırımın olduğunu dile getiren Arpasatan, "Ne mutlu ki senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem veriyoruz. Ülkemize güvenmeye, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya ve vergi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Arpasatan, kolay gelinmeyen yerleri kolay vermemek ve sorunları derinleştirmemek için sorumlu hareket edilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"17 Aralık'tan beri gelişen olaylardan dolayı oluşan siyasi ve ekonomik belirsizlik ortamını iş dünyası olarak tedirginlikle izliyoruz. Güveni yeniden tesis etmemiz gerekmektedir. Ayrışmış değil, bütünleşmiş bir toplum olarak huzurla yaşamalıyız. Ülkemizin ve insanımızın hak ettiği budur. Olması gereken siyasi tansiyonun düşürülmesidir. Bunun yolunun da daha fazla demokratikleşme ve şeffaflıktan geçeceği gün gibi aşikardır. Ülkemizi ileri taşıyacak şey istikrar, güven ortamı ve iç huzurdur."

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise istihdam sağlayan, memlekete ve millete hizmet eden ve iş sahası açan bütün varlığını buralara harcayan, sanayicilere teşekkür ettiğini belirtti.

- "İstikrar devam edecek"

Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi de 2005'den itibaren iş adamlarının hızını alamayarak yatırımlarını sürdürdüğünü söyledi.

Kahramanmaraş'ın artık kabuğunu kırdığını dile getiren Şirikçi, "İstikrarın sürmesi açısından hükumetimize teşekkür ediyoruz. İnşallah istikrar devam edecek. Bizler yatırımlarımızı daha iyi bir şekilde yapacağız. Bundan sonra da firma olarak daha iyi yerlerde kendimizi göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam da, 2013'de toplanan gelirler hakkında sunum yaptı.

Konuşmaların ardından, gelir ve kurumlar vergisinde ilk 10'a giren, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, Arsan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şan Arıkan, Şirikçioğlu Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer ve diğer vergi rekortmenlerine plaketleri verildi.

Programda, KASİAD eski Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi'ye, Arpasatan tarafından onur ödülü de verildi.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Garnizon Muhabere Kurmay Albay Kerim Acar, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, iş adamları ve diğer ilgililer katıldı.