Kahramanmaraşlı vatandaşlar son gelen su faturaları ile isyan etme noktasına geldi. Vatandaş en az iki katı gelen faturalar nedeniyle KASKİ'ye büyük tepki gösterirken Ak Parti Milletvekillerinin konuya müdahil olmasını ve bu faturaların düzeltilmesini istiyorlar. Sosyal medyada ve Haber46'da yorum yazan, paylaşımlarda bulunan binlerce vatandaş, KASKİ'nin Ak Parti'ye büyük zarar verdiğini söylüyorlar.

KASKİ SUSUYOR?

2020 Mart ayında su faturalarına zam yansıtan, Hbaer46'nın tepkisi üzerine gece yarısı zammı erteleyen ve 1 mayıs tarihli suya zam haberimize jet bir yalanlama ilanı yayınlayan KASKİ, vatandaşın gözünde büyük itibar kaybına uğramıştı. Haber46, KASKİ'ye ve KASKİ'nin açıklamalarını paylaşanlara meydan okumuş ve suya zam haberinin doğru olduğunu ispatlamıştı. O gün suya zam haberini yalanlatan KASKİ bugün yüzbinlerce abonenin şikayetleri karşısında ise tam bir sesizliğe büründü.

MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRMELİ!

Pandemi nedeniyle zaten zor günler geçiren vataandaşa gönderilen yüksek tutardaki faturaların isyanı, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Ak Parti Milletvekilleri duymalı ve gereken yapılmalıdır. Vatandaş yüksek gelen faturalar nedeniyle çok büyük mağduriyet yaşamaktadır. Haber46'da ve sosyal medyada yapılan onbinlerce paylaşım dikkate alınmalı ve gereken düzenleme ve düzeltme yapılmalıdır.

AK PARTİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR!

Zaten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet yapmaması ve tek bir proje sözünü dahi yerine getirmemesi nedeniyle şikayetçi olan vatandaş su faturaları nedeniyle isyan noktasına gelmiş durumda. Vatandaşın haklı isyanı görülmeyecek, duyulmayacak, itibar edilmeyecek gibi değil. Bu gerçekyen çok büyük bir sorun ve çok acil çözülmesi gerekiyor. Vatandaşın tek tek başvuruda bulunması halinde düzeltileceği beyanları yanlıştır ve vatandaşa hakarettir. Vatandaş faturayı öeemeden önce su faturalarındaki yüksek yazılan kısımların düzeltilmesi / iptal edilmesi gerekmektedir.

YEREL MEDYA VATANDAŞIN YANINDA YER ALMALI

Vatandaşın mağdur olduğu ve haklı olarak isyan ettiği bu konuda Kahramanmaraş'ın onuruyla ekmek parası kazanmaya çalışan yerel medyası da vatandaşın yanında yer almalıdır. Vatandaşın sorunlarıyla hemhal olmayan gazetecilik yapılıyor görüntüsü ortadan kalıdırlmalıdır.

HABER46 SUSMAYACAK

Son gelen faturalarla ilgili Haber46 haklı olduğuna inandığı vatandaşın yanında yer almaya kararlıdır. Tüm yaptırımlarınıza rağmen yüzbinlerce vatandaşın mağdur olduğu bu olayada da her zaman olduğu gibi Haber46, Halkın, Hakkın ve Hakikatin yanında olmaya kararlıdır. Zaten çok büyük ekonomik sıkıntı içinde yaşayan vatandaşa yazılan bu faturalar zulümdür ve Haber46 bu zulmü hiç bir maddi menfaat karşılığında görmezden gelemez. Vatandaşın uğradığı mağduriyeti görmemezlik yapamayız.

BAŞKAN GÜNGÖR'E ÇAĞRI

Sayın Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör. Son gönderilen su faturaları yanlıştır, haksızlıktır, vatandaşa zulümdür. Bu haksızlığın hiç beklemeden, hemen bugün iptal edilmesi ve düzeltilmesi gerekmektedir. Oy aldığınız vatandaşın çığlığına kulaklarınızı tıkamayın, onların sesini duyun. Vatandaş bu haksızlığı ve zulmü hak etmiyor.