TUSKON çatısı altında faaliyet gösteren iki sivil toplum kuruluşunun ekonomiye katkı sağlamak için düzenledikleri buluşmalarda tarihi ve kültürel değerlerimiz de tanıtıldı. 

Sakarya-Kahramanmaraş arasında ticareti geliştirmek için görüşmeler yapan iş heyeti, ticari potansiyeli tanıma ve geliştirme amaçlı yapılan programların önemine değindiler. 

Kahramanmaraş'ın üretim ve ihracat yapan bir il olduğuna değinen SAGİAD Gıda Komitesi Başkanı Kadir Sayın, “Bazı sektörlerde Kahramanmaraş, göz kamaştırıyor. Devlet Teşviklerini yatırımı dönüştüren örnek şehirlerden biri olan Kahramanmaraş, kalkınmada ve sanayileşmede dikkat çekiyor. Bizi buraya getiren sebep Kahramanmaraş'ın üretimi ve ticari potansiyelidir. Birçok alanda iş bağlantıları kurmak istiyoruz. “dedi. 

Markasi Edo Cafe'de kahvaltıda buluşan işadamlarına Kahramanmaraş ekonomisi hakkında bilgi verildi. Hazır giyim, tekstil, gıda, dondurma, çimento, ayakkabı, inşaat malzemeleri ve ev tekstili sektöründe alım talebinde bulunduklarını belirten SAGİAD üyesi 20 iş adamı, daha sonra Kahramanmaraş'ta işletmeleri gezdi. Yerli üreticilerden bilgi alan heyet, kahvaltı programı sonrası ikili görüşmeler de yaptı. 

Sır Tekstil, Şahanlar Ahşap, KÇS, Ulutaş Metal ve Maritaş Tekstili gezen iş heyeti, Kahramanmaraş'ın yükselen sanayisine övgüler yağdırdı. Türkiye ekonomisine birçok sektörde katkı sağlayan Kahramanmaraş'ın bölgenin parlayan yıldızı olduğuna değinen işadamları Kahramanmaraşlı işadamlarını da Sakarya'ya davet ettiler. İki şehir arasında kurulacak ticari köprülerin kültürel zenginlikleri de taşıyacağını söyleyen işadamları, bu tür gezileri önemsediklerini belirttiler. 

Kahramanmaraşlı iş adamlarının kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren misafir iş adamları, Kahramanmaraş'tan kumaş, dondurma, çimento, çelik mutfak eşyaları sektöründe ticaret yapmak istediklerini belirttiler. İyi bir tedarikçi arayışı içinde olduklarını söyleyen işadamları, şartlar olgunlaşırsa ticaret yapacaklarını vurguladılar.