KALİDA Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu, bir pastanede düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, üyeleriyle haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek kent ve ekonomik gelişmelerle ilgili sorunları masaya yatırdıklarını belirtti. KALİDA'nın 400 üyesiyle Kahramanmaraş'ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna işaret eden Balsuyu, gelişen kent ekonomisine katkı vermeye devam edeceklerini kaydetti.
     TUSKON tarafından 23-30 Kasım tarihinde İstanbul'da ''Dünya Tekstil Fuarı'' düzenleneceğini hatırlatan Balsuyu, şöyle konuştu:
     ''Bilindiği üzere şehrimiz tekstilde üretim merkezlerinden biri. Dolayısıyla bu fuar bizim açımızdan çok önemli. Fuara 130 ülkeden binin üzerinde iş adamı katılacak. Kahramanmaraşlı tekstil üreticilerinin bu fuarda olmasını arzuluyoruz.''
     Balsuyu, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümünün Kahramanmaraş'taki çadır kentte barındığını hatırlatarak, ''Kış mevsimi dolayısıyla komşu ülke insanlarını unutmadık. Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte yardım kampanyası düzenledik. Başta üyelerimiz olmak üzere hemşehrilerimizi bu yardıma destek olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.
     Kahvaltı programına katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da, kentsel dönüşüm çalışmaları ve büyükşehir konusuyla ilgili bilgi verdi.