Yeni ve eski üyelerin birlikte olduğu kahvaltıda ekonomi ve istikrar konuşuldu.  Programda konuşan KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman GEMCİ,  “ Ekonomik gelişmeler ve kalkınma istikrarlı ülkelerde olur. Siyasi istikrarın devam ettiği ülkelere yatırımcılar gelir, ihracat ve ithalat kendi tabi seyri içerisinde ilerler. Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz.” dedi.

Birlikteliğimiz birbirimize olan saygının ifadesidir, diyen Başkan Osman GEMCİ, “Bir işadamları derneği olarak, iş dünyasının temsilcilerinin kaynaştığı, tanıştığı ve ticaret yaptığı ortamları oluşturmak derneğimizin misyonu içindedir.  Bu toplantılarda sektörlerimizin ihtiyaçlarını, problemlerini ve çözüm yollarını ele alıyoruz. Sektörde öncü olan kişiler iş dünyasına yeni atılanlara tecrübelerini aktarıyor. Böylelikle ekonomik kazanımlar elde edilmiş oluyor.” dedi.
     
KALİDA'nın yaptığı eğitim seminerleri hakkında üyelere bilgi veren GEMCİ, bu seminerlere firmaların daha çok katılımcı olmalarını istedi. Eğitim seminerlerinin KALİDA da verilmiş olmasının avantajlarına değinen GEMCİ , “ Bu seminerler için İstanbul'a giden ve hem zaman hem de ekonomik olarak külfete katlanan üyelerimize imkânlar derneğimizde sunulmaktadır. Uzman kişiler şehrimize davet edilmektedir. İşletmelerimizin kurumsallaştırılması için eğitimleri önemsiyoruz. Her ay KALİDA Akademi olarak, iki eğitim semineri hedeflemiş bulunuyoruz.” dedi.

KALİDA üyesi iş adamlarının yurtdışı seyahatlerine vurgu yapan Başkan GEMCİ, her komitenin  yeni pazarlar bulmak, fuarlardaki yenilikleri takip etmek ve küresel ekonomik gelişmeleri anlayabilmek için iş gezileri düzenlemesinin çok önemli olduğunu belirtti. TUSKON'un işadamlarımızın dünyaya açılım sağlaması için sunduğu imkânlardan azami derece de faydalanma temennisinde bulunan Gemci, “TUSKON, 160 ülkede bize yardımcı olacak kişi ve kurumlar teşekkül ettirmiştir.  Mümkünse her ay bir ülkeye ticari gezi düzenleyelim. Şehrimizi dünyaya açalım. İhracatımızı artırıp ülke ekonomisine katkı sağlayalım.“ dedi.