Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) üyesi mobilyacılar, İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen I Salone 2014 Mobilya Fuarından döndü. Mobilyacı işadamlarının katıldığı iş gezisinde çok sayıda görüşme yapıldı. Milano'dan sonra Venedik'i de gezen işadamları sektörün yeniliklerini görme fırsatı yakaladılar. Mobilya sektörünün en büyük fuarı olan I Salone 2014, her yıl on binlerce tasarımcı ve iş adamını ağırlıyor.

Modanın ve tasarımın merkezi İtalya'nın Milano kentinde 7”“13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası I Salone del Mobile  2014 Mobilya Fuarı'na Türkiye'den de birçok firma katıldı.  Gezi hakkında bilgi veren KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, dünyanın en büyük mobilya fuarının Çin ve İtalya'da düzenlendiğini ve yeniliklerin kalbinin bu fuarlarda attığını belirtti.

İtalya'nın büyük sanayi kenti Milano'da otomotiv ve tasarım alanında çok sayıda fuar düzenlendiğini belirten Genel Sekreter Mahir Keçe, “Amacımız üyemiz olan iş adamlarını dünya pazarına açmak. İmalatı olan firmalarımızın yenilikleri görmesi için büyük fırsat olan fuarlar, değişimi ve modayı en güzel yansıtan mekânlardır. Güncelin gerisinde kalan, kendini yenilemeyen firmalar pazarda da geri kalıyor.  Bunun için fuarlar önem arz ediyor.”dedi. 

Her biri kendi sektöründe oldukça önemli olan fuarlara KALİDA üyelerinin gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren KALİDA Genel Sekreteri Keçe, “Yurt dışı gezi programlarımıza birçok iş adamı katıldı. Üyelerimizin ticaret hacminin arttırılmasını hedeflediğimiz bu projemiz kapsamında fuarlara katılan firmalara teşekkür ediyorum. İç piyasada yaşanan daralmalara karşı dışa açılımla rahatlatmaya çalışıyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden katılan marka firmaların yeni mobilya ürünlerinin sergilendiği bu fuarı ve tasarımcıları tanıma fırsatımız oldu.” dedi.

İtalya'nın moda ve tasarımda yakaladığı ufuk açıcı seviyeye dikkat çeken işadamları, dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinin yeni ürünlerinin sergilendiği stantlardan tecrübe edindiklerini vurguladılar.