Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Serdivan Esentepe Kampüs Hattı için ihalenin 30 Temmuz Perşembe günü gerçekleşeceğini söyledi.

Pistil, yaptığı açıklamada, bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elması’ın bir araya gelerek SAÜ Kampüs hattı ulaşımı konusunda atılacak adımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlattı. Bu gelişmeden sonra kampüs hattının 15 yeni araçla güçlendirilmesinin gündeme geldiğini dile getiren Pistil, "Geldiğimiz noktada hat için artık ihale aşamasındayız. Gerçekleştirilecek ihalenin ardından Kampüs Hattı’nda başlatacağımız iyileştirmeler konusunda somut adımlar atmış olacağız." dedi.

30 Temmuz Perşembe günü açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihaleye Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki halk otobüsü esnafının katılabileceği bilgisini veren Pistil, "Ayrıca şehir merkezinde hizmet sunan M plakalı minibüs esnafı da ihaleye katılım sağlayabilecek. Burada amacımız ulaşım konusunda bir standart yakalamak. Sayın Başkanımız ve değerli rektörümüzün de sıklıkla ifade ettiği gibi minibüsçü esnafımızı çağın gerekliliklerine uygun değişim ve dönüşümle buluşturmak. İhtiyaç duyulan hatlar için başlattığımız ulaşım filomuzu güçlendirme çalışmalarımız devam edecek." açıklamasını yaptı.