Aziziye Kaymakamlığınca resmi kurum ve kuruluşların muhasebe sorumlularına yönelik düzenlenen Kamu İhale Mevzuatı ve EKAP eğitim kursunu tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

Kamu İhale Mevzuatı ve EKAP kursuna Oltu, Tekman, Horasan, Aşkale, Çat, Narman, Uzundere, Şenkaya, Palandöken, Tortum Kaymakamlıklarının yanı sıra, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinasyon Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, TRT, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşundan personel katıldı. İlçede görev yapan harcama yetkilileri ve gerçekleştirme görevlileriyle birlikte toplam 55 kişiye 42 saat süreli eğitimleri sonunda sertifikaları verildi.

Aziziye Mal Müdürü Ender Akkuş, yararlı bir eğitim süreci yaşadıklarını belirterek katılımcıların bilgilerini tazelemenin yanında, değişen mevzuat hükümlerini öğrendiklerini ifade etti.

Kaymakam Zafer Öz kursa katılım gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Öz, verilen eğitimle ihale sürecinde karşılaşılan sorunların minimuma indirgeneceğini vurgu yaptı. Eğitim sonucunda, oluşması muhtemel kamu zararının ve zaman kaybının ortadan kalkacağına inandığına işaret eden Kaymakam, "Verilen eğitim sayesinde kamu hizmet standardı yükselecek. Benzer eğitimleri belirli aralıkla tekrarlayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara törenle sertifikaları verildi.