GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, hükümetin son dönemde açıkladığı yeni paketlerin Türkiye’nin çok daha güçlü bir noktaya gelmesine katkı sağlayacağını bildirdi. 

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "güçlü ve dengeli büyüme için yapısal dönüşüm" başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında, Öncelikli Dönüşüm Programlarına ilişkin yeni paketleri açıklamaya devam ettiğini anımsatarak, ülkede hem ekonomik hem sosyal anlamda yeni bir dönemin başlatıldığı belirtti. 

Kamuda şeffaflık paketinin de önemli düzenlemeler içerdiğini ifade eden Konukoğlu, şeffaflık ve hesap verebilirlik prensibinin gerek kamuda gerekse özel sektörde tüm kurumların gündeminde yer alması gerektiğini, bunun kaynakların etkili ve verimli kullanılması açısından önemli olduğunu kaydetti. 

Açıklanan her yeni paketin Türkiye’yi çok daha ileri noktaya taşıyacak eylem planlarını kapsadığına inandıklarını aktaran Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin son dönemde birbiri ardına açıkladığı yeni paketler, Türkiye’nin çok daha güçlü bir noktaya gelmesine katkı sağlayacaktır. 25 ana başlıktan oluşan eylem planlarının tamamının en kısa sürede kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz."

Konukoğlu, her bir eylem planının etkin, hızlı ve başarılı şekilde uygulamaya konmasının, Türkiye’yi kalkınma hedeflerine taşıyacağına dikkati çekti.