Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Kasım 2015'teki genel seçimin, Türkiye için milat olmasını diledi. Seçimler, global ekonomide yaşanan dalgalanmalar, hızla tırmanan gerginlik ve artan terör olayları sebebiyle 2015’in kayıp bir yıl haline geldiğini söyleyen Yorgancılar, “Kara bulutlardan yarını göremez hale geldik. 1 Kasım seçimlerinin milat olmasını gönülden diliyorum, çünkü bizler artık belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasını istiyoruz. Kurulacak hükümetimizle, aylardır gündemin dışında kalan ekonomiyi konuşmak istiyoruz.” dedi.

EBSO meslek komiteleri ortak toplantısına katılan Yorgancılar, 100’ün üzerinde vatandaşın ölümüyle sonuçlanan, Ankara'daki bombalı terör saldırısının ülkeyi yasa boğduğunu hatırlattı. Son aylarda ülkenin üzerinde dolaşan karabulutların, dağılmamakla birlikte artmaya devam ettiğini söyleyen Yorgancılar, şöyle konuştu: “Her gün şehit haberlerine uyanan, mutsuz bir topluma doğru hızla yol alıyoruz. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Aylardır sadece şehitlerimiz için ağlıyor, sadece siyaset konuşuyoruz. Ne ülkemiz ne de halkımız bu acıları haketmemektedir.”

‘ACILARIMIZ BİLE BİZİ BİRLEŞTİREMİYOR’

“Bu ortamın belki de en acı gelişmesi, bizi biz yapan değerlerimizi her geçen gün kaybetmek.” diyen EBSO Başkanı Yorgancılar, “Öyle ki acılarımız bile bizi birleştiremiyor. Üç gün yas ilan edilmiş bir acı olayda dahi siyasi liderlerimiz, el ele verip aynı karede yer alamıyor. Acılarımızda birleşemediğimiz gibi sevinçlerimizde de bir olamıyoruz. Nobel ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın başarısıyla değil, etnik kimliğiyle ilgilenen bir ülke olduk.” ifadelerini kullandı.

‘EL ELE TUTUŞMAZSAK TÖKEZLEYECEĞİZ’

Ender Yorgancılar, 7 Haziran 2015'teki genel seçimin ardından siyasetin çözüm değil, problem üreten yapısıyla ilgili söyleminin, bugün siyasi parti genel başkanları tarafından dile getirildiğini belirtti. Yorgancılar, “Önümüzdeki yol çok uzun ve çok meşakkatli. Bu yolda, sen ben ayrımı yapmadan birbirimizin elini tutmazsak tökezleyeceğiz. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin milat olmasını gönülden diliyorum, çünkü bizler artık belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasını istiyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak, seçim sonrası oluşacak tabloya göre tek parti ya da koalisyon, hükümetin bir an önce kurulup kayıp yılın son bulması en büyük temennimizdir.” şeklinde konuştu.