SS. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı. Divan başkanlığını SS Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın yaptığı genel kurulda, kooperatif üyeleri, faaliyet raporlarını oy birliğiyle kabul etti.

Granddor Düğün salonunda yapılan genel kurulda üyelere seslenen SS. Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli, 12 Nisan 1992 de SS Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı olduğunu, 732 ortağı olan kooperatifin 2014 yılında 9,9 milyon TL kredi sağladıklarını söyledi. Esnaf ve sanatkarın geçtiğimiz yıllardaki krizlerden dolayı bilinçlendiğini ve gerektiğinde kredi kullandığını ifade eden Ahmet Karabenli, “Bu görevde 23 yılımı bitirdim. Sizlerin desteğiyle, sizlerin güveniyle hizmetleri en iyisini vermek için gecemizi gündüzümüze kattık. Göreve geldiğim günden beri esnaf ve sanatkar için yapılması gerekeni en güzel noktada birbirimizle iç içe olduk. Uğraşımız hep sizler için. Haklarınızı da en güzel şekilde korumayı görev edindik. Aydının esnaf ve sanatkarlarına teşekkür ediyorum. Bizlerden yardım sandıklarının kapatılıp alacakların tahsil edilmesi istendi. Biz sizlerin haklarını korumak için buradayız. Biz sandığımızı kapatmadık. 24 aya kadar taksit yaptık. Tek kalmak bu görevi ne kadar dikkatli yapmanın ispatıdır. Esnaf ve sanatkarımızın 20 bin TL borcunu bir anda ödemesinin mümkün olmadığını biz biliyoruz. Bu bilinçle görev yaptık. Esnaf ve sanatkarımızın yanında yer aldık.” dedi.

Karabenli’ye SS Aydın Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç görevinde 23 yılını dolduran Ahmet Karabenli’ye teşekkür plaketi verdi. Genel Kurula, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Halis Günday, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan, esnaf odaları başkanları, üyeler ve davetliler katıldı.