Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, birlik olarak ürünlerini ‘Helal Gıda Sertifikası’ ile belgelendireceklerini belirtti. “Birliğimiz bugüne kadar inanç, sağlık ve güveni ihlal etmeden yapılan üretimleri, Helal SertifikasI ile belgelendirilecektir." diyen Erarslan, “Tüm kalite sistemlerini kapsayan Helal Sertifikasyonu denetimi başarıyla geçirilmiş olup Helal Gıda Belgemiz ile taklide ve tağşişe oldukça elverişli olan yağ piyasasında sahtecilere ve taklitçilere karşı markamız korunacaktır.” dedi.

Genel Müdürü Ünal Erarslan, ürünlerinin faaliyet bölgelerinde yer alan, fabrikalarında yüzde 100 saf ve doğal olarak üretildiğine dikkat çekti. Merkezi Samsun'da bulunan Karadenizbirlik’in bölgede ayçiçeği üretiminin yaklaşık yüzde 35-40'ını aldığını dil getiren Erarslan, birliğin ortalama 45-50 bin ton yağlık ayçiçeği ve bin-bin 500 ton soya alımı yaptığını belirtti. Erarslan, birliğin kooperatifler üst kuruluşu olarak üreticinin çıkarlarını korumaya çalıştığını belirterek, "Ürünlerimiz faaliyet bölgemizde yer alan, fabrikamızda yüzde 100 saf ve doğal olarak üretilmektedir. Kurulduğu günden beri, hammadde alımlarında gösterilen hassasiyet, işletme, imalat, dolum, muhafaza, taşıma, dağıtım aşamalarında gerekli kurallara titizlikle uyularak yapılmış, bu sayede bölge tüketicisinin güvenini kazanmış, ayçiçeği yağımız, Karadenizbirlik adıyla bölgemizin en çok tercih edilen markası olmuştur." dedi.

Ürünlerine Helal Gıda Sertifikası almak için başvurularını yaptıklarını ve gerekli denetimden geçtiklerini belirten Erarslan şöyle konuştu: “Birliğimiz, Helal Gıda sertifikası ile birlikte, üretim anlayışını da yenilemiş, işletme sarf malzemeleri, ambalaj malzemeleri, hijyen ve dezenfektan amaçlı ürünlerinde helal sertifikalı olmasını ayrıca üretim koşulları ve çalışma şartlarının helal gıda sertifikası prosedürü dahilinde düzenlenmesini benimsemiştir. Tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılamak birlik olarak her zaman hedefimiz olmuş ürünlerimizde kullandığımız 'Kooperatif Ürünüdür' ibaresi adeta güvenilir üretimin garantisi olduğumuzun işareti sayılmıştır. Helal Gıda Sertifikası için ülkemizin en güvenilir kuruluşlarından TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşan heyet tarafından denetlenen üretim hattımız ve Karadenizbirlik markalı yağlarımızın, inanç bakımından helal, sağlık bakımından temiz ve yararlı, beslenme açısından yeterli ve gerekli olduğu, bu belge ile kanıtlanmış olacaktır."