ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyon sırasında şehit düşen güvenlik görevlilerinin gösterdiği kahramanlıklar, silah arkadaşlarını teselli ediyor.

İlçede dün bir evde sıkıştırılan terörist gruba müdahale ederken yaralanan ve buna rağmen 4 PKK'lıyı etkisiz hale getirdikten sonra şehit düşen özel harekat polisleri 2 çocuk babası Hakan Yılmaz (38) ile 3 çocuk babası Muzaffer Tufaner'i (43) kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan silah arkadaşları, büyük bir kahramanlık gösteren şehitlerle gurur duyuyor.

Silah arkadaşını kurtarmak isterken şehit düştü

Güvenlik güçleri, operasyonda 4 Mart'ta şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin, Turgut Özal Mahallesi'nde teröristlerin karargah olarak kullandığı Bener Cordan İlkokulu'ndan keskin nişancı teröristlerin açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken yaralandığını aktardı.

Olay yerinde Çiftçi'yi, Yılmaz'ın üzerine kapanmış halde ağır yaralı bulduklarını belirten silah arkadaşları, üsteğmeni daha sonra hastaneye kaldırdıklarını dile getirdi.

İdil'de 20 gün süren terör operasyonunda Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Astsubay Mehmet Uygun, Uzman Çavuş Musa Yılmaz, Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Uzman Çavuş Burak Güneş, polis memurları Hakan Yılmaz, Muzaffer Tufaner ve Veysi Kakı teröristlerce mücadele ederken kahramanca şehit düşmüştü.